üniversite arkadaşı mı lise arkadaşı mı

cevaplanabilir entry
benim için lise arkadaşlığı açık ara daha önde, belki yatılı okumamın da bunda etkisi vardır ama lisede populasyonun daha az olmasından dolayı daha samimi arkadaşlıklar kuruluyor, üniversitede bir gördüğünü bir daha ara ki bulasın
Benim için üniversite. Çünkü üniversiteden önceki sosyal çevrem bodrum’daydı ve gençlerinin çoğunun tek derdi aşk meşkti. Entellektüel sohbetler edebilceğim arkadaşlarım yoktu. Bu sebeple üniversitedeki arkadaşlarımla daha çok diyalog kurabiliyordum. Kitaplardan, felsefeden ve en önemlisi psikolojik travmalarımızdan konuşup çözümler üretebiliyorduk. Güçlü olmaya çalışan bir kadın birliği gibiydik. Birbirimizin yaralarını görebiliyorduk çünkü benzer darbeler almıştık. İşte bu sebepten üniversitede edindiğim dostluklar beni ben yapan şeyler oldu. Kendimi bulmamı sağladı.
Benim için üniversite. Bunda sadece arkadaş çevremin değil, üniversitenin kendimi bulduğum yer olmasının da büyük payı var. Üniversiteye kadar bir şeyleri öylesine yapmış, birçok insanla öylesine arkadaşlık etmişim ama üniversitede kazandığım bilinç ve kendimle yüzleşme becerisi ile daha kaliteli arkadaşlar edinip hayatımı yoluna sokmuşum adeta.
benim için birlikte büyüdüğüm insanlar çok daha değerlidir, yani lise arkadaşları diyeceğim.
lise arkadaşları. üniversite arkadaşlarımın hiçbiriyle görüşmüyorum. çıkarcı dalkavuklar
ikisi de değil ama direkt kendi üniversitemden olmasa da üniversite döneminde tanıştığım arkadaşlarımı lise arkadaşlarıma tercih ederim tabii.
10 yıllık arkadaşım da var 2 günlük dostum da. Aradaki ilişkiye ve hissiyat bağlı bazı şeyler.