umudunu kaybetmek

Bi insan herşeyi kaybedebilir mi? Ama elindeki herşeyi. Sevdiği insanları umutları emekleri yaşama isteğini. Ben kaybediyorum. Bi kısmını çoktan kaybettim zaten. Kalanları da yavaş yavaş gidiyor elimdem. Gücümü kaybediyorum. İçimdeki cıvıl cıvıl çoçuğu kaybediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hiç bir fikrim yok
Umudunuzun bittigi yerde kendinizi kitaplara baglayin , yeni bir dünya açın kendinize . Körelen umutlariniz yeşerecektir yeniden. Yeni fikirler sunacaktir hayallerinize.Sadece isteyin ve deneyin.
umut insanlara yaşama tutunmak, yapmakta olduğu şeylere devam etmek ve yeni şeyler yapmak için gereken motivasyonu sağlar.

umut her alan için farklıdır. örneğin sevdiğiniz insanın sizi seviyor olma umudu sizi ona iter. yaptığınız işte daha iyisini yapma umudu sizi daha azimli kılar. birde tüm umutlarımızı elimizden alan bir etken vardır. 'yaşadığımız yer'. burada bazen hiç birşey yapamayacak hale geliriz. her daha iyisi olsun uğraşımız, hep farklı duvarlara carpar ve umutlarımızı kaybettirir işte tam o anda o yeri terk etmek umudu doğar içinize.

çünkü 'her zaman bir umut vardır'. İhtiyacımız olan şu günlerde insanlara bol bol şans dileyin. bol bol dua edin, onlar için evrene mesajlar gönderin, iyi dileklerde bulunun.
kalbimi valla çok kırdınız be. ben nasıl toparlayayım şimdi umutlarımı?
bir diziden bir replik varmış, twitterda çıkmıştı karşıma:
“insanları hayatından hata yaptıkları için değil, onlardan umudun kalmadığı zaman çıkartırsın”
işte öyle bir şey
Şu anki ekonomik krizde-ki şu durumumuza kriz dememek kerizlik olur- işsizliğin iş bulmam konusunda yarattığı sıkıntı dolayısıyla düştüğüm durumdur. Cidden hayata karşı olan o heyecanıma şaşkınlıkla bakan insanlar herhalde şimdiki halimi görse şok olurdu. Çevremde olumlu düşüncelerim sebebiyle tanınırdım her şeye rağmen. Fakat ne pozitifliğim kaldı ne de umudum. Beni bile renksizleştirdi hayat bu aralar.