uluslararası insan

Gezgin insanlarda rastladığım bir durum. Kendi örf adetinden sıyrılıp herşeyi anlama ve empati yapma yeteneği yapan insan. Bir lgbt bireyi anlamaya çalışan, içki öncesi dua eden insanlara eşlik eden, bir siyahi vatandaşa sarılıp öpen, herhangi bir dili anlamaya ve konuşmaya çalışan güzel insandır. benimde olmaya çalıştığım bir durum ve ne kadar olabildiğimi bilmiyorum. En sevilen gezgin tipi ve özendiğim kişilerdir.
Şuan ne olduğumu öğrendiğim durumdur. Yaşasın ben o zaman
bir ülkeye girebilmek için vize almaya gerek duymayan, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birinin pasaportuna sahip olan insandır.
insanları yargılamaktan vazgeçmiş ırk, dil, din gözetmeksizin her türlü fikre açık ve kendini geliştirmeye açık insan modeli.
Yeryüzündeki ve kafasındaki bütün sınırlardan kurtulmuş veya hepsini reddetmiş dünya vatandaşıdır.
Birseylerin basina sifat getirilme zorunlulugunu her zaman gereksiz bulmusumdur. En nihayetinde insaniz hepimiz. Hakan Gunday'inda dedigi gibi
"İnsan, insan olmaya geliyor dünyaya. Kesinlikle bir tercihi yok. Hiçbir şeyi seçemeden de gömülüyor toprağa. Yerin iki metre altındayken de bin bir böceğe lunapark oluyor daha önce bin bir dudağın öptüğü bedeni..."
(bkz: dünya vatandaşı)
öncelikle dillere ilgili,farklı kültürlere meraklı ve saygılı kişidir. kesinlikle ırkçı olamaz ve sınırları saçma bulur
açık fikirlidir, keskin çizgileri de yoktur, dünyaya ve insana aşıktır. kısacası öpülesi, sevilesi ve birlikte gezilesidir.