ukrayna' ya pasaportsuz seyahat hakkı

son zamanlarda yapılan en güzel işlerden biridir. dün itibariyle yeni kimliğimle ülkeye kolayca girdikten sonra sınırlar kolaylığını daha iyi anlayabiliyorum.
odessa da gezerken yıllar önce ukrayna'ya yerleşmiş türk bi abi ile sohbet etme imkanım oldu. tam da bu pasaport olayının kalkmak üzere olduğu zamanlar. usta olaya ukraynalıların açısından bakıp "ya onların pasaport işlemleri uzun sürüyor ondan kaldırılmasını istiyorlar" demişti. tabi onlarında bizim ülkemize gelip döviz bırakacağından bahsetmişti. ve bu seyahat hakkının bu sebeple çıkarıldığını belirtti. fakirliğin paçalardan aktığı ülkeden döviz bekliyor beyefendi.
bu yaz deneyeceğim bakalım umarım bir sıkıntı çıkmaz
pasaportsuz vizesiz 6 aydır gidilebilen ülke rusyanın komşusudur kiev , lviv , odessa 3 eyaleti olan alkol ve yemeğin ucuz olduğu şehir bizim 100 tl miz orda 700 Grivna etmektedir paramızın değerli olduğu nadir yerlerdendir ancak ülke fakir veya batmış değil kaçak para olduğu için ülkede sözde bir ucuzluk var bilginize...
bu kolaylık nedeniyle ilk yurtdışı seyahatimi gerçekleştirebileceğim yer olabilir
gitmenin cok kolay olmasînin avantajlarî disinda dezavantajlarî da fazladir, adım başı Türk görme baslicasidir, Lvivde İstanbuldan daha cok Türk gördüm
türkiye'nin 2. vatanı almanya iken onu sollayıp tahtını alacak olan ülke için verilen hak.
kimlikle gidiş rahat, size girişte çıkışta bir kağıt kaşeliyorlar o kadar. ukrayna ucuz tabi ama fiyat aralığı bazı şeylerde çok geniş, paranız 2 ya da 3 kat değerli gibi düşünün 100 lira =700 grivna falan ama harcarken o kadar değil.
Ocak-şubat arası gitmeyi düşündüğüm ama ''acaba soğuktan donar mıyım'' diye kendimi yiyip durduğum ülke.