ücretli öğretmenlik

devlet okullarında, saat başına 12 tl alarak, atama gelene kadar kadro açığının doldurulması amacıyla alınan, kadrosuz, sözleşmesiz yapılan öğretmenlik mesleğidir. devletin ucuza öğretmen çalıştırması da diyebiliriz. çoğu ücretli öğretmen, asgari ücret altında para almaktadır.
tecrübe ettiğim kadarıyla ücretli öğretmenlik yapanlar kadrolu kesimden daha verimli çalışıyorlar.

belki bunda çoğunun genç güruhtan olmasının etkileri olabilir. ama kadro alınca kendini yayıp sadece salla başı yapan memur ve öğretmen zihniyetine karşı bir noktada başarılı olabilecek bir girişimdir.

fakat bizdeki her şey gibi sadece sömürü üzerine kurulduğu için bu noktada tasvip edilebilecek durumda değildir. şartlar iyileştirilmeli en azından sözleşmeler kısa vadeli değil de daha uzun tutulup insanların önünü görebilmesi sağlanmalıdır.
Öğretmenliği bitirmiş bir olaydır bence. Kadro olmadığı için atanamayan genç öğretmenleri bu şekilde sömürüyorlar. Onca okumaya, emeğe, zamana yazık.
Ücretsiz öğretmendir. Öğretmen ihtiyacını ucuza kapatmak için yapılmıştır. Sigortası çalıştığı gün başına yatar, resmi tatillerde yatmaz. Genelde atanamayan ya da atanıp şehir değiştirmek istemeyen öğretmenler tarafından tercih edilir. Kadrolu öğretmen ile hemen hemen aynı işi yapar. Sınıf öğretmenliği ya da öğretmenlere verilen diğer sorumluluklardan muaftır.