twitter'ın donald trump'ın hesabını banlaması

bugün ona yarına bana diye düşünerek kesinlikle hatalı bulduğum davranıştır. Sosyal medya platformlarının gücünü kesinlikle kabul ediyoruz fakat aslında düşündüğümüzden daha mı güçlüler? İşte artık bunu düşünmeye başlamamak elde değil. Düşünsenize Abd, orta doğu'da bir ülkede herhangi bir partiyi destekliyor. Amacı da karışıklık çıkarmak. Yine abd şirketi olan ve beslediği bu sosyal medya şirketiyle o ülke üzerinde baskı kurabilir mi? bence çok da rahat kurar. O yüzden böyle platformların siyasi olaylara bulaşması kesinlikle çok korkutucu.
Hatalı bulduğum eylem. Trumpı hiç sevmesem de, insan yarın öbür gün kimi böyle kapatacak diye düşünmeden edemiyor.

Sarı öküzü vermeyin arkadaşlar, sarı öküz çok önemli.
esasen Donald trump’un post-truth(gerçek-ötesi) kavramını 2016 yılında oxford sözlüğü tarafından yılın kelimesi olarak seçilecek kadar Twitter üzerinden politik söylemlerinde uygulamasıyla yaşanan olaydır. 4 yıllık başkanlık dönemi boyunca gerçek-ötesi politik söylemlerine izin verilmesinin tek sebebi Twitter kuralları gereği bir ülkenin devlet başkanı sıfatıyla sosyal medya hesabının dokunulmazlığa sahip olmasında kaynaklanmaktaydı. Ve bu sıfatı kaybetmesiyle birlikte doğal olarak twitter tarafından hesabı kapatıldı. Ayrıca halkı galeyana getirerek meydana gelmesine yol açtığı olaylar son hatırladığım rakama göre 4 kişinin ölümüne ve yüze yakın kişinin yaralanmasına yol açtı. Bu cinayete azmettirmek sayılır. Toplum sağlığı açısından engellenmesi gereken bir hesabın kapatıldığını düşünüyorum.
bizde böyle bir durum olsa, neler olabilir diye kendimi düşünmekten alı koyamadığım hadise. ancak twitter yönetimi doğru olanı yapmıştır. halkı galeyana getirmekten başka bir işe yaramıyor peruk kafa.