tüylerinin diken diken olması

"korktuğumuz ya da üşüdüğümüz zamanlarda bu kaslar büzülür, dolayısıyla tüylerimiz de dikleşir. binlercesi bir araya geldiğinde ise tüylermiz diken diken bir görünüm alır. fakat bu durumun vücudumuz için pek bir yararı yok. dikleşen tüyler daha çok üşümemize neden olur. "

korku, heyecan, stres gibi yaşadığımız duygusal anlarda tüylerimizin diken diken olması da adrenalinle bu durumun ilişkisini özetler nitelikte.

ancak hala tam olarak cevabını bulamadığım sorular var, bugün film izlerken bir sahne de kemanı güzel çalması bütün tüylerimi diken diken etti, düşünüyorum korku, heyecan, üşüme, stres hissetmedim ama bununla ilgili pek kaynak da bulamadım. aslında buna benzer durumu çok sık yaşamışızsınızdır. tüylerimin diken diken olması nedense çok büyük keyif veriyor ve bunu kontrol edebilen insanlar da mevcut, çok güzel olmalı!

o sahnede mutlu oldum keyif aldım hoşuma gitti hissetiklerim bunlar ama bunu normal hayatta başka şeylere karşı da hissediyoruz o zaman neden olmuyor veya herkesin tüylerinin diken diken olması farklı hisler üzerine mi?

merak ettiğim kısım şurada başlıyor acaba farkında olmadan yatkın olduğumuz şeyleri bu sayede keşfedebilir miyiz belki bir açıklaması da budur, sözlüktekilerin bu duyguyu en son ne zaman hissettiklerini merak ediyorum küçük bir analiz yapacağım kendimce
Popescu'nun topu penaltı noktasına koyup, yavaş yavaş gerilemeye başladığı ve az zaman düz zaman sonra david seaman'ı paketleyeceği o ana denir.(tdk)
evrimsel süreçte insanlara aktıralan bir miras diyebiliriz.

kıl köklerindeki minik kasların kasılmasından dolayı tüyler diken diken olur, bu kasılmaya günümüzde neden olan iki faktör bulunur. birincisi üşümek, ikincisi adrenalin hormonunun salgılanması.

hayvanlarda kılların yukarıya doğru kalkması soğuktan korumaya yaradığı için evrimsel süreçte bu özellik hala bizde de bulunuyor.

örneğin kedilerde tehlike yada saldırı anında tüyleri diken diken olur bunun nedeni rakibine kendini biraz daha büyük gösterip korkutmak istemesidir.

adrenalin salgıladığımızda fizyolojik bazı etkiler gösterir vücudumuz. kalbin daha hızlı atması vs gibi. adrenalin salgılandığında derimizde kasılmalar olduğu için tüylerimiz diken diken olur.