türkiye'deki koronavirüs vaka sayısı

/ 2
an itibarıyla sağlık bakanı fahrettin koca tarafından yapılan açıklamaya göre 4 günde 1'den 47'ye yükseldi. tablo ürkütücü bir şekilde büyüyor.

kaynak
diğer ülkelerde de olduğu gibi, katlanarak artacak olan sayıdır. umarım en az zarar ve vaka ile atlatılır.
Üzülerek takip ediyoruz, her artış bir burukluk biraz umutsuzluk. Umarım toplum olarak en iyi şekilde atlatacağız.
Diğer ülkelerden daha iyi durumdayız. Diğer ülkelerde ölü sayısı günde bu kadar oluyor
vaka sayısı artışı daha önce de yazdığım gibi üstel şekilde artmaya devam etmektedir. normal şartlarda aynı başlığa tekrar entry girmemek gerekir ama güncel durması adına yazıyorum.

30 yaşam kaybı, 1236 vaka sayısı.

#evdekal #sokağaçıkmayasağıgetirilsin
koronavirüs vakası ile birlikte anksiyete vakası da artıyor ülkede, umarım insanlarımız aşırı kaygıdan zarar görmezler.
ilk entryde 47 sayısı verilmiş ve korkulmuş. bugünden bildiriyorum 32.381 yeni vaka 187 ölüm. insan ne diyeceğini deyip diyemeyeceğini ne desek ki.
covıd19 diğer adı ile koronavirüs hayatımızın her alanını etkilerken gündelik ihtiyaçlarımızı da değiştirdi. kendi kişisel alanımızdaki değişimlerin yansımaları olarak tüketim alışkanlıklarımız da değişti. bunun global ekonomiye etkisi ise oldukça büyük oldu. hemen hemen her ülkenin ekonomik anlamda zorlandığı bu süreçte ekonomi uzmanları, dünya savaşı sonrasında global ekonominin dış etmenlerden dolayı bu seviyede bir darbe aldığını söylüyor. her kriz sonrası olduğu gibi dünya çapında pek çok düzen ve alışkanlık da değişecektir. örneğin, salgından önce yavaş yavaş geçmeye başladığımız evden çalışma, online eğitim gibi süreçler birden hızlandı. hayatımızı online yaşamaya başlama sürecimiz birden oldu, salgın olmasaydı süreç belki de on yıllara yayılacak. online işlemler e bu kadar hızlı sürede alışmamız sonucu hayatımızda yeni bir normal oluştu. yeni normalimiz de hayatımızda uzun süre kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
sadece olan olması istenen kadar vaka sayısı blidirilen hastalık
/ 2