türkiye'de bir devrim gerçekleşmemesi

2017 türkiye'sinde devrimci dediğimiz zaman türk insanının gözünün önüne pkk'lı teröristler gelir (kürt halkına göre tabiki de özgürlük savaşçılarıdır) ve bu teröristler kürt milletinin yaşadığı yerde bu devrimi gerçekleştirmek istedikleri için kendi devrimlerinin içine aslında milliyetçilik de bulaşmıştır. bu tehlikeli bir girişimdir. ırk savaşları ile fikri savaşları birbirinden ayırmak gerekir. çünkü devrim bir fikri savaştır. silahlı devrim eylemleri fikri savaşın yetersiz kaldığı durumlarda ortaya çıkmalıdır. oysa ırk savaşları, toprak savaşıdır, bağımsızlık savaşıdır. bir milletin başka bir milletin toprağından eğemenliğinden çıkmaya çalışmak istemesi demek bir fiziki savaştır. kendi milletinin içinden çıkarak kendi milletini savunduğunu söylediğin vakit o ülkenin topyekünü için sempati toplayacaksındır. insanlar seni ve devrimini kabul edecektir. sloganlarını ezilmiş halklar için seçip, eylemini, kendi ırkındaki insanların, başka bir ırktaki insanlar ölsün diye yaparsan dost kazanmaz düşman kazanırsın. devrim bütün insanlık için kurtuluştur. emperyalizmin ezdiği toplumların kendi kaderlerini tekrar kendilerinin belirlemesi için onlara verilmesidir. sanayi devriminden sonra kapitalizmin tüm dünyaya yayılması tüm dünyayı adeta bir kaosa sürüklemiştir. dünya nüfusunun %1 inin %99 u yönettiği bir dünya düzenini tekrardan yorumlamak gerekir.

şimdi buradan kendilerine devrimci diyen kürt halkının liderlerine onların destekçilerine seslenelim eğer gerçekten devrimden yanaysanız sizin devrim hareketinizin geldiği nokta ortadadır. siz (bkz: che guevara)'nın başardığını yapamazsınız. kedi ırkınız içinde başarılı olabilirsiniz ama tüm ülkede etkin olamazsınız. tüm ülkede etki uyandırmayan bir hareket devrimci bir hareket değildir. bu eyleminizden tavrınızdan vazgeçin. inin dağlardan siz daha fazla ırk savaşı yaparak kan dökmemize gerek yoktur. biz çıkarız o dağlara bırakın devrimi türk devrimciler yapsın.
şimdide burdan tkp'ye seslenelim eyleme dökemediğiniz fikirlerle yazılarınızla açıklamalarınızla ne yapmaya çalışıyosunuz anca laf kalabalığı yapıyosunuz. artık silahlı mücadele zamanı gelmiştir.
türkiye'de bir devrim yapılacaksa bunu türkler, türk dvrimciler yapmalıdır. türkiye'de devrim için, silahlı eylemde bulunulacaksa eğer bunu türkler yapar. bizlere türk devrimini başlatabilmemiz için destek verebilirsiniz. buradan türk devrimine destek verecek herkese seslendim.
Devrimlerin yıllar süren hazırlayıcı etmenleri olur. Buna en güzel örnek fransız ihtilali'dir. Sanayi devriminden itibaren büyük etmenler fransız ihtilali'nin gerçekleşmesinde etkili olmuştur. İşçi sınıfının oluşması, burjuvazinin yükselmesi vs. İnsanlar hak aramak için nedene ihtiyaç duyup kralı yıktılar.

Ekim devrimi aynı şekilde. Savaşta yorgun bir toplum, ezilen işçi sınıfı, senelerce şekillenen ideolojiler...

Şimdi türkiye'ye bakalım. Türkiye'de işçi sınıfından bahsedilebilir mi? Sanayileşmede geç kalmış bir toplumuz. Burjuvaziyi ekonomik politikalarla biz yarattık. İşçi sınıfı reel mi? Bilinçli mi?

Türkiye'de devrim falan olmaz arkadaşlar. Tüm türk halkına iyi uykular.
türkiyedeki ilk ve son devrimi atatürk yapmıştır. bir daha olmayacaktır.
Devrimin ırkı milliyeti cinsiyeti falan olmaz. Devrim herkesi kapsar
devrim baskıların, gericiliğin, sömürünün olduğu yerde sanılanın aksine daha olanaklıdır. örgütlenmek, bilinçlenmek ise devrime giden yolda, yolu kısaltan etmenlerdir.