türkiye'de alkol içmek

/ 2
Yasadigin sehre ve komsularina gore,iyi ya da kotu adin cikabilir.halbuki bu bir kulturdur ve gurur duyulmasada,utanilmamasi gerekir.tabi turkiyede alkol alan herkesin sarhos olmasi ve ortami boka cevirmesi nedeniyle boyle anlasilmasi gayet normal ama benim icin alkolu zevk icin alan samimi gelir ve onla daha iyi anlasirim.kamu spotu:(bkz: cogu zarar,azi yarar)
türkiye'de yapması pahalı olan binlerce eylemden birisidir. ağız tadıyla alkol bile içemezsiniz. "elalem ne der" i bıraksanız, hesap kitapla uğraşmaya başlar yine kafa olamazsınız
şehrine göre tepkili bir hareket gibi görünen durum izmirliyiz raatız
Bu faiş fiyatlar yüzünden insanlar dilediklerince eğlenip zil zurna sarhoş olamazlar.onun yerine mekandan çıkarken acaba bu sefer kaç para bayılacağım hesabı yapmak sarhoş eder adamı.

bizim ürettiğimiz biranın bulgaristan’da,almanya’da hatta ve hatta güney kore’de (bkz: yuh artık) daha ucuz olduğunu görünce derin bir iç çekersin sözlük.
Su içmek gibi normal olması gereken bu davranış gerek pahalılık gerek kültürel yapı nedeniyle sanki bi hobiymis gibi yapılmaktadır. Toplumdaki kutuplaşmaya bakılacak olursak çomar olmamanın önemli bir göstergesi olması yüzünden gurur duyulacak hale gelinmiştir (resmen böyle hissettiğim anlar oldu) . NŞA'da dost meclislerinde muhabbeti güzelleştiren etkisi insanı mutlu eder ama tr'de yoh hesap ne kadar gelecek yok buraya polis gelir mi (dağ,taş,dere,tepe içmeleri için) derdinden tam yaşayamazsın bu duyguyu..
kültürel ve ekonomik sebeplerle rahat olmayan eylemdir. rahatlamak için içersiniz ama içerken rahat değilsinizdir. velevki rahatladınız o rahatlıkla yapacağınız hareketler toplum tarafından hoş karşılanmaz.
öğrencilik hayatımı maddi açıdan en fazla sarsan alışkanlıktır.
öldürmeyen lakin süründüren eylemdir. istanbul’da yaşamak kadar içmek de bir meziyettir.
Herşeyin bir yeri bir zamanı bir adabı olduğu gibi alkol almanında öyle olmalı. kendine sahip çıkamayan, araç kullanması gereken, çoluk çocuğuna kötü örnek olup onların rızkını harcamak istemeyen içmesin
içmeden fiyatlarını gördüğünüzde bile sarhoş olmanıza sebep olan eylemdir. diğer ülkelere göre vergilerimiz aşırı yüksektir. yaşasın etil alkol ile evde alkol yapmak!
yurtdışından gelen arkadaşlarımıza göre ucuz ama bize göre bir o kadar da pahalı olan şey. bir biranın fiyatı 10 lira olmamalı.
/ 2