türkiye imajının henüz bozulmadığı ülke

Dış ülkelerle ilişkilerimiz malumunuz son yıllarda bir öyle bir böyle. Özellikle Avrupa'da bir saygınlığımızın kalmadığını düşünüyorum. Ama yine de hala az çok şeklimizin olduğu ülkeler var sanki. Bence ilk sırada gelenlerden biri de Güney Kore.
Latin Amerika ülkeleri olabilir. Çünkü çoğu için hala estambul 'dan ibaretiz.
zaten çoğu batı ülkesinde imajımızın bozulması , pek bizle alakalı birşey değil. belki bi 20 sene önce izlediğim fransız kanalında , istiklal caddesi girişinde kara çarşaflı birkaç kadını görmüşlüğüm var tek bi karede . bütün gün beklesen muhtemeldir ki denk gelmez normalde. yada yabancı dizi - filmlere bakarsanız , doğan - şahin marka araçlar var yollarda , sanki otuz sene öncesini çekiyorlar. hal böyleyken , buraya gelip gören iyisiyle kötüsüyle bizleri biliyor . çok kasmaya gerek yok , bu muhabbetin de olmadığı bir zaman görmedim hayatım boyunca.
son bir kaç yıldır bazı ülkelerde imajımız bozulsa da özellikle güney amerika ülkelerinde imajımız gayet sağlam. bunun nedeni de bizim dizilerin orada çok izlenmesi. bundan 10-15 sene önce yayınlanan ve artık unuttuğumuz diziler güney amerika ülkelerinde o kadar popüler ki "türküm" dediğiniz zaman akan sular duruyor. pakistan ile hükümet olarak iyi ilişkilerimiz olsa da şuan bu bize bu kadar iyi bakmalarının nedeni diriliş ertuğrul dizisi. 22 şubat 2021 tarihli şu habere göre diriliş ertuğrul pakistan'da 2 milyar 600 milyon kez izlenmiş. s
türkiye'de son 20 yılda olan biten hakkında pek bilgisi olmayan ülkelerdir.