türkiye de yaşamamak için nedenler

memleketimiz coğrafi ve iklim olarak müthiş güzelliklere sahip. ancak yurtta garip bir topluluk ortaya çıktı. yere tükürenler, çöpü, burnunu sildiği mendili sokağa atıverenler, bağıra çağıra konuşanlar ve yüz kızartan küfür eden insanlar gibi.

bu insanlar nasıl bu hale geldi ve aileler bu çocukları hangi koşullarda yetiştirdi de şimdi bunun acısını biz yaşıyoruz.

en basitinden bir eğlence mekanında sigara dumanına boğulmak(yasak olmasına rağmen), arabaların yaya geçidini hiç takmaması ve ışıklara dahi riayet etmeyen sürücüler, ağır işleyen bir bürokrasi, el etek öpmeden işlerin ilerlememesi bu memlekette yaşamamak istemenin temel nedenleridir bana göre.

burada doğmak kader ama gelecek insanın kendi elinde. romantik düşünmenin fayda getireceğini düşünmüyorum. bu milyonlarca insanı eğitmek çok zor ve gelecek nesillerden umudum da yok.

kombo olarak, insan ne ile yaşar?
güvenliktir. insan önce güvende olmayı bekler, ister. özgürlük, kibarlık falan faso fiso. milletin gitmek istemesinin en büyük sebebi kendini güvende hissetmemesidir.
Bu ne lan her forumda senin cinslerinden türemiş giden gitsin ülkeden bu cennet vatanı kalanlarla güzelleştiririz
Insanımızın giderek her konuda körü körüne olması ve bundan rahatsızlık duymamasıni geçtim bunu dile getirmeyi marifet sayması
lafı çok uzatmadan tek kelime ile izah edilebilecek ve en büyük etmenlerden biri vergi..