türk dizilerinin yurtdışında izlenmesi

cevaplanabilir entry
türk dizilerinin 'sadece araplar izliyo yeaa' dan çıkıp baya tüm dünyaya ihraç edilir hale gelmesi durumudur, şu anda amerika birinci sırada ikinci sırada türkiye var.yurtdışında türk olduğumu söylediğimde benim izlemediğim dizileri bana anlatıyorlardı, en son budapeşte'de adını feriha koydum dizisinin sokak ve caddelerde dev pankartlarını gördüm, her şey iyi hoş da çağatay ulusoy'un macarca konuşmasından sonra ciddi kalamıyorsun
güney amerikayı da unutmayalım, geçen gün bir yerde türk dizileri aşkı yüzünden türkçe öğrenmeye başlayan porto rikolu bir kadınla tanıştım. ayrıca güney amerika'daki kadınlar bütün türk erkeklerini o dizilerdeki jönler gibi sanıyorlar, o yüzden türk erkekleri yakışıklıdır gibi bir algı oluşmuş. ekmeğini yiyoruz sağolsunlar.
doğu avrupa’da da deli gibi izleniyorlar. muhteşem yüzyıl’ın şöhretini anlatmaya gerek bile yok. işin garibi türkiye’de tutmayan bir sezon bile sürmemiş işler bile deli gibi izleniyor, ilginç.
İspanya televizyonlarında Sıla dizisinin yayınlandığını gördükten sonra efsane olmadığını anladığım olay.
Ben belli bir coğrafya dışında ilgi çekmiyor sanıyordum ama Medcezir, Sıla gibi dizileri beğenerek takip ediyorlarmış meğer.
Hindistan li arkadaşım oldu. Benim bile bilmediğim bir Türk dizisi söyledi. Böyle bir dizimi var dedim.
Afrikalı, rüyalı, Litvanyali.
Arkadaşlar bizim izlemeye değer bulamadığımız dizilerde siz ne gördünüz.
Ilk duyduğumda çok sarmıştım. Özellikle Pakistan'a ve hindistanda çok izleniyor.
baya baya izliyorlar , ünlülerimizi baya baya takip ediyorlar, hayranlık duyuyorlar. Dizi ihrac ediyoruz. Malzemesi insan olan, aşk olan her şey evrenseldir.İlgi çekmesinden daha doğal bir şey yok.