türk canavarları

Mitolojiler diyalektikler üzerine kuruludur. Karşıtlıkların çatışmaları düzeni belirleyen bir şey olmuş. Türk mitolijisi çok bilinmeyen bir alan. Yeterli kadar çalışma yok. Filmler, diziler, resimler, edebiyat, müzik gibi birçok alana kaynaklık sağlayacak kadar güçlü bir damarımız var. Bu damarlardan biri de türk mitolijisinde geçen canavarlar. Yurt dışından ihraç etmemize kesinlikle gerek yok.

Edebiyatta son yıllarda işlenmeye başladı. mehmet berk yaltırık, ömer faruk yazıcı,barış müstecaplıoğlu öne çıkan isimler oluyor. Elbette yeterli değil ama yol açmaları bakımından önemli.

Türk tarihi, türk mitolojisi, türk sosyal hayatı, sözlü edebiyat çok geniş bir alan açıyor. Bu alanlardan biri de türk canavarları meselesi. Çok ilginç yaratıklar var. Mesela oğuz kağan destanında geçen yarı köpek yarı insan it-baraklar, düşmanını gıdıklayarak öldüren arçuri, ıssız yerlerde ortaya çıkıp insanları kaçıran cadı alyabani, yeni ölen insanların etleriyle beslenen ardov,kadın giysileri giyip evlerde gizlice dolaşan biçura, kanatsız ejderhalar bükrek ve sangal, evren kelimesine adını veren dev sürüngen, kızagan, karakoncolos, ubırlar vs vs.

Türk canavarları çok geniş bir alan. Bunlar kullanarak çok güzel işler yapılabilir.