tur ile gezmek

/ 6
Kesinlikle yapılmaması gerekendir, ilkokul gezisi gibi o ne öyle
çoğu turun sonradan " aa burada bu da varmış verin 90 liracık orayıda gezelim" gibi bir huyu vardır bilginize . tur şirketini dikkatli seçmek gerek.
Belli bir yaşın üstünde değilseniz ve hala kendi imkanlarınızla gezebiliyorsanız yapılacak iş değil.
komik oluyormuş ;bireysel gezilerimde kafileleri gördüğümde anladım önündekinin omuzuna ellerini koysalar tam olacak
Gençtir yaş olarak küçüktür gider, yurt dışına çıkmasına ailesi ancak bu şekilde izin vermiştir gider, bütçesi bellidir gider, gezmeye bir yerlerden başlamak istiyordur gider, cesaretini toplamak istiyordur gider. Az zamanda görebileceği maksimum yeri görmek istiyordur gider. Liste uzar gider. Ha kafa nereye ben oraya mantığı olmaz orasi ayri çok da sallamamak lazım.
Belli başlı yerler gezilir,kalabalık içinde olursun hep. Keşfedemezsin,öğrenemezsin,yaşayamazsın,kaybolamazsın,soluyamazsın ve sadece bakıp geçersin
yurtdışı için mantıksız ve sıkıcı olacağını düşünüyorum. fakat ege, akdeniz ve karadeniz bölgeleri için denemek isterdim. hem çok büyük bir para da değil.
Türkiye dışında yapılınca daha ucuza gelen bir eylemdir . Amele gibi uçak biletine verdiğin fiyatı bütün tura verme olayıdır .
Tek iyi yanı gece otelde pineklemek yerine otobüste edindiğin arkadaşlarla dışarıda eğlenmektir herhalde onun dışında sanmıyorum ki güzel yanları olsun. Belki içeriden belli olmuyor ama dışarıdan bakıldığında cidden nereye sürüklerlerse çocuk gibi oraya gidiyorsun gibi duruyor. Su almak için avm’ye girdiğimde görmüştüm İnsanlar buraya bile hep birlikte giriyor rehberin verdiği saate kadar içerde takılma izinleri oluyor, düşün avm! Kazık kadar insanlardan bahsediyorum. Zaten 1000-2000 civarı tur şirketine parayı veriyorsun bir de yemeğin, yapacağın sosyal aktiviteler ve hediyelik eşyalar için bi köşeye para ayırman gerekiyor. Bu kadar parayla krallar gibi bireysel gezini yaparsın hatta paranın bir kısmı cebinde kalır döndüğünde. Gittiğin yerin tadını çıkartamazsın, internette araştırıp gitmek istediğin ama rehberinin rotasında olmayan bir yere gitmek istersin yapamazsın. Süreyle gezi mi olur be? Ama hiç denemedim onun da bir tadına bakayım istiyorum.
zaman sıkıntısı olanlar için doğru bir tercih olabilir. ayrıca yüksek sezonda fahiş fiyatlar yerine fix fiyat seçeneği ile kara bile geçmek mümkün. yanına gezecek birini bulamayanlar için gayet makul. tabi bana kalırsa kendim keşfedip bilgi toplamak daha cazip ve eğlenceli.
ilk yurtdışı deneyimi için mantıklı olabilir. İkinci sefer yine tercih edilirse bu sefer "canım kazık yemek istiyor" anlamını ortaya koyar.
/ 6