tunç fındık

türkiye'nin yetiştirdiği en iyi dağcılardan biri. sportif başarısının yanında, karakter olarak da olağanüstü bir insandır.

dünya çapında 1000'in üzerinde zirveye adımını atmıştır. everest'e 2 farklı rotadan 2 defa çıkmıştır. son projesi 14x8000 kapsamında 12 zirveyi (everest'i 2 defa sayıyoruz) tamamlamıştır. son olarak geçtiğimiz temmuz ayında broad peak'e tırmanan tunç fındık, nanga parbat, annapurna ve gasherbrum zirvelerini de tamamladığı takdirde, dünyanın 8000'lik tüm zirvelerini tamamlayan sayılı dağcının arasına ismini yazdıracaktır. tunç fındık, aynı zamanda türkiye'deki pek çok geleneksel tırmanış rotasının da yaratıcısıdır, yenilerini açmaya devam etmektedir.
dağcılık alanında türkiye'nin yetiştirdiği en önemli değerdir ve inanılmaz başarılarına karşılık çok mütevazi bir insandır. geçtiğimiz hafta sonu hakkari dağları ve doğa sporları rotaları kitabının yazarı hacı tansu ile birlikte hakkari il sınırları içerisinde bulunan sat dağlarına tırmanmıştır ve bu tırmanışa katılmayı çok ama çok istemiş olmakla birlikte kahrolsun bu mesailer diyorum!! :/
türkiye'nin yetiştirdiği en iyi dağcılardan olmasının yanı sıra istanbul'un kuzey ormanlarını da bir sponsorluk anlaşması uğruna satmıştır.
14x8bin tırmanış projesi tamamlamasına birkaç dağ kala 3. havalimanı konsorsiyumu iga ile anlaştı kendisi. doğa sporcuları olarak bu zevkimizi doğanın varlığına borçluyuz. kuzey ormanlarını katleden, yüzbinlerce canlının yaşam alanını yok eden iga ile anlaşmayı kabul edilemez buluyorum. isteseydin bütün doğa sporcuları cebinden 5lira çıkarırdı be fındık, ayıp ettin.
mükemmel bir dağdı olduğunu düşündüğüm kişi. şu videosunu izledikten sonra hayran olmamak elde değil.