tükenmişlik sendromu

son zamanlarda iliklerime kadar hissettiğim sendrom. maddi ve manevi olarak bitik olmak, yaşamaya inancımın kalmamasına kadar gidiyor. bazen bütün gün bir şey yapasım gelmiyor, kimseyi umursamıyorum. bunun sonu nereye gidecek bilmiyorum.
toplumun (sadece bizim toplumumuzun tabi ki) "şımarıklık" olarak nitelediği, belirli bir aşamaya gelene kadar varlığı fark edilmeyen psikolojik hal. ciddiye alınması, solunan atmosferin değiştirilmesi ve kanımca profesyonel yardım alınması gereklidir.
gerçekten çok pis bir durum. insan hiçbir şey yapmak istemiyor bir süreliğine. en kısa süre içerisinde mutlu edecek şeyler bulunmalı. yoksa tam bir mala bağlıyor insan.
Mezuniyet sonrası kısa bir süreliğine girdiğim ve halen daha etkisini üzerimden tam manasıyla atamadığım psikolojik durum. Depresyon ile perçinlendiğinde insanı ekstra zorluyor. Profesyonel destek almadan da çıkılabilir bu durumdan bazı insanlar fakat bunu psikoloji bilginiz varsa eğer yapabilirsiniz. Yoksa çok zor çıkmak. Büyük bir efor gerektiriyor. İnsana dibi gösterme potansiyeline sahip bir sorundur.