trafikte filo ve şirket aracı terörü

Bu konuda söylemek istediğim çok şey ancak kelimeleri dikkatli seçmek ve insani bir tutum dışına çıkmamak için elimden geleni yapacağım.

2007 den beri aktif olarak araç kullanan bir bireyim. İyi kötü bir kamp merakım var ve bu yüzden çalışıp didinip kendime pick up bir araç almak hep aklımda vardı. 2010 yılında biraz kredi ve biraz birikmiş para( anne baba desteği) ile ilk aracımı aldım. Kendimi övmek için söylemiyorum fakat ehliyet aldığım günden bu güne kadar en fazla yaptığım kaza park ederken sağa sola sürtmek olmuştur. Hızlı ve dikkatsiz araba kullanmaktan nefret ederim ve özellikle alkollü ilken direksiyona asla geçmem.
Son dönemde trafikte araç kullanırken gözümden bile sakındığım aracım çarpışan arabalardaki araçlara döndü. 3 ay içerisinde 1 ön tampon 1 yan çamurluk ve 2 defada arka tampon değişti. Ve ne hikmetse her defasında çarpan araçlar kiralık şirket araçları ve suç her seferinde karşı tarafta. Özellikle şirket aracı diye bastırmamın sebebi şu, araç kullanıcısı hem yarın yokmuşçasına çılgınlar gibi araba sürüyor hem de kaza yaptığında bir özürü bile dilemeden filosunu arayarak yeni araç alıp gidip kaza yerinde bekleme zahmetine bile girmiyor. Bu ve benzer olaylar son dönemde o kadar gözüme batmaya başladı ki Ankara’da yaşayan bir birey olarak 34 plakalı araçlara karşı bir nefret tiksinti oluştu bende. Öyle ki artık trafikte saçma sapan hareketler ile ilerleyen bir aracı gördüğümde plakasına bile bakmadan “kesin filo aracı” diye doğru tahminlerde bulunuyorum.
Şimdi sormak istediğim şu :
Bu araçları ve sürücülerini kontrol eden bir kurum yok mu?
Bu sürücüler neden bu kadar pervasız ve umarsız hareket ediyorlar?
Bu araçları şikayet edebileceğimiz bir kurum kuruluş var mı? Var ise yaptırımları neler?
Buradan söylemek istiyorum ki, sizin aracınız kiralık olabilir, anında yerine yenisi veriliyor olabilir fakat benim aracım ve benim gibi normal insanların aracı kendimize ait. Ve bir şey olduğu zamanlar bizler işimizden gücümüzden mahrum kalabiliyoruz. Hayatımız aksayabiliyor. Trafikte benim gibi size bilenen kim bilir kaç insan daha var. Yapmayın! Takım elbiselerinizi kravatlarınızı yıprattırmayın!
Ohhh içini döktüm gibi.
Okuyan herkese teşekkürler.
firmaların gider göstererek daha madem vergi verecem az verim mantığıyla satın almak yerine kiraladı araçların terörüdür bu ..
Emek verilmeden sahip olunan şeylerin kıymeti bilinmiyor malesef ama anlamadığım şey hadi araç senin değil ve önemsemiyorsun diğer araçlar ve içindekilerde sana önemsiz geliyorda bu insanların kendine saygısıda yok. İnsanların bukadar duyarsız olmasını anlamak mümkün değil. Bile bile diğer insanların canlarına kastetmek trafik dahil her alanda terördür.
tam da söylemek istediğim buydu duygularıma tercüman oldunuz!