trabzonlu insan iticiliği

/ 2
Makete yaslanan kadına verilen tepkiden sonra hak verdiğim tespittir
gürcistan seyahatimin dönüşünde dönüş uçağım trabzon havaalanındandı. kapşonumu geçirip backpackim sırtımda trabzonun anlamsız sokaklarında boş yapıyorken iki kişi koluma girerek beni bir parfüm dükkanına soktular. bir tanesi elindeki kimliği göstererek 'polis 'dedi.
Adamlar beni canlı bomba sanmış lan! Gezgine canlı bomba muamelesi yapabilen tek şehir ve insanları olduğu için ve şu an küçük arabistana döndüğü için asla gidip görmek istediğim bir şehir değildir artık.
Siz de gitmeyin sizi de başka birşeyle suçlarlar. sırtçantalı gezgin olmamı anladıkları halde çok uzun ve tersköşe yapmaya çalıştıkları bir sorgudan sonra ancak kurtulabildim o şehirden.üstüne üstlük niye buralarda geziyonuz lan gibi kaba bir tavırla karşılandım.sevmedim sevmiyorum sevemicem.
az bilgiyle çok özgüvenin birleşmesi neticesinde ortaya çıkan durum.
Yobazlığın ele geçirdiği bir şehrin insanlarına söylenen sözdür.
trabzondan ziyade karadeniz insanında ben bilirim, ben konuya hakimimim, ben yaparım edaları vardır açıkcası. çokta rahatsız etmez ama herkesi seviyoruz laz kürt gürcü farketmez abi güzel insan olduktan sonra sevgiyi paylaşmaktan zarar gelmez eksilmez..
genellemelerin, ön yargıların, ayrıştırıcılığın burada da olduğunu gösteren başlıktır. tanıdığınız 3-5 kişi ile tüm şehri yaftalayan kişilerin gezgin olduğuna inanmak güç. gezerken bunları töpürleyemiyorsanız boşa yol yapıyorsunuz gençler.

not: trabzonlu değilim..
yazmayayım yazmayayım diyorum yine dayanamıyorum:

(bkz: eksisozluk'te açılan başlığı gezginsözlük'te açmak)

yapmayın etmeyin, gözünüzü seveyim birazcık orjinal olalım.
Sadece trabzonluların karşı çıktığı tespit. Demekki haklı bir tespit
Karadeniz gezimde Giresun’da birine denk geldim sırf doğulu olduğum için beni alttan alttan sorularla sorguya çekip, etnik kimliğimden girip örgüt üyeliğinden çıkmıştı.aklınca bir şeyler yapıyordu ama inanılmaz iticiydi.birde arkadaşımın akrabasıydı bir şey de diyemedim.İlginçtir ki Trabzon’da da biriyle tanıştım,bir daha belki hiç denk gelmeyeceğim dünya şekeri abi.doğulu oluşum bir tarafa insanlığıma baktı adam ve iyi dilekleriyle uğurladı beni.
Bu başlıkta son olayın etkisi büyük ama her çeşit insan var. Karadeniz’de iyisi harbi iyi, iticisi de harbi itici onu gördüm.
/ 2