toz polen alerjisi

cevaplanabilir entry
kalıcı tedavisi olmayan, her sene aynı senaryoya sebep olan hastalık. iki haftadır perişanım yine. gözler kızarmış, vücudu sıcak basmış(sıcak havalarda ayrı bi işkencedir), hapşırık krizleri ve burun akıntısı. + insanların covidliymişsin gibi bakışları(belki o da vardır tabi bilemeyiz). aynı rahatsızlıktan muzdarip kimseler rahatlamanın yolunu buldularsa, bi rahmet paylaşırsa şükranlarımı sunarım.toz polen alerjisi - toz-polen-alerjisi-fdXjF
Covid te öksürme var hapşırma degil.
Ama filtreli maste kullanabilirsin.
Allahın belası bir alerji, aşırı kötü, zor bir süreç.

Çözüm olabilecek yöntemler (Benim uyguladığım)

- Zyrtec ilacını içiniz
- Nerisona C kremini sürünüz (Eğer deri üzerinde kızarıklık ve kaşıntı vs varsa)
- Dışarı çıkmadan önce ve dışarıdan geldikten sonra RİSONEL burun spreyini sıkmayı ihmal etmeyiniz.
- Dışarı çıkmasanızda burun spreyini kullanınız.
farklı farklı bir çok antihistaminik ilaç kullanarak biraz olsun hafifletmeye çalıştığım ama her bahar ve yaz başında çektiğim çiledir. bu alerji ilaçlarının bir de aptala çevirme etkisi var ki, anlatılmaz. bunun için gece yatmadan önce içmenizi tavsiye ederler, sabah kafayı yataktan kaldıramazsın, üstüne bir de akşama doğru etkisini kaybeder tekrar hapşırmaya başlarsın. gündüz içsen kollarındaki canı bile alır. beladır anlayacağınız.
son 5 yıldır hayatımı mahveden, uykusuz gecelerimin katili. doğayı çok sevmeme rağmen gittiğim her hiking denemesi felaketle sonuçlanıyor. en en kötüsü ise bu sebeple oluşan göz kaşıntısı, tanrım kimsenin başına vermesin.