tımarhane

akıl hastanesinin halk arasındaki adı.ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ya da akıl hastanesi, ruhsal veya akıl rahatsızlıkları olan insanların tedavisi için açılan hastanelerdir. Kimi hastaneler kısa süreli tedavi hizmeti sunarken kimileri psikolojik rahatsızlıkların sürekli izlenmesine olanak sağlayan araçlarla donatılmıştır. Hastaların kabulü gerekli onay alındıktan sonra gerçekleştirilmekte, kendilerine ya da çevreye zarar verme potansiyeli taşıyan vakalar da ise bu koşul aranmamaktadır.
bugün izmir alsancakta bir kahvaltıyla grupça açılışı yapılan ve katılamadığım... ancak sonrasında gidip hayran kaldığım interrail türkiyenin izmirdeki yeni buluşma noktasıdır 🖤
ev sahipliği yaptığı kahvaltıdaki minik tatlıları çok sevdiğim
at tımarlamaktan gelir kökü. atların psikolojik rahatsızlıklara iyi gelmesi üzerine ortaya çıkan kavramdır.
canını yediğim, kurban olduğum, güzelim tımarhane. kapıdan içeriye girdiğiniz an aile sıcaklığını hissettiğiniz, gerçekten aile olduğunuz, derdinizi çekinmeden anlatabileceğiniz, başınız sıkıştığında gidip kafa dağıtabileceğiniz, her zaman yanınızda olacak insanların bir araya geldiği yer. canım tımarhane.
psikolog olan ev arkadaşımın çalışmak istediği yerdir. kendisine sorarsanız orasının adı asla tımarhane değil, ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ama topluma sorun %80'i size tımarhane diye cevap verecektir.