the last man on earth

samimi bir komedi dizisi. tek başına yaşamanın yollarına bakınırken bulmuştum. dünya salgın bir virüs sonrası tüm canlılardan temizleniyor. kahramanımız phil miller, dünyada tek başına kalmıştır ve kendisinden başka yaşayan birilerini bulmak için dünyayı dolaşır ama kimseyi bulamaz. belki bir gün birisi görür umuduyla geçtiği yerlerdeki tabelalara 'tucsonda yaşayan var' yazar. tabelaları gören insanlığın son tohumları bir araya gelirler ve birlikte yaşamanın yollarına bakarlar. cinsellikten ve belaltı komedisinden uzak samimi bir aile dizisi denilebilir, türk aile yapısı için bile...
komedi dalında başarılı sayılabilcek, konusu itibariylede aksiyon filmlerin senaryosunu dalgaya vuran bir yapım. sevmiştim.
hele ki karakterin tuvalet çözümü bence çok mantıklı bir hareket.
Çok güzel , karakterler zaten mükemmel ama senaryo böyle tek başına kalınmış bir dünya için çok daha güzel olabilirdi. Olayların akışı daha çok aynı çevrelerde döndüğü ve sessiz terk edilmiş yerlerle çok uğranmadığı için biraz sıkıcı.İzlemeyenlerin kesinlikle başlamasını da tavsiye ederim.
aynı konunun farklı bir işlenişi için y: the last man çizgiromanını şiddetle öneririm. türkçesi de çıktı, 10 ciltlik y: son erkek.