tekrar aşık olamayacağını bilmek

/ 2
Ansızın farkına varılan bir gerçektir.

Ne yazık ki sana aşık olduğum gibi aşık olamayacağım kimseye fakat işin en kötü yanı sana dahi tekrardan aşık olamam serseri mayınım. Bir söz vardır bilir misin? “İçin ölmüş senin” diye. Öyle işte, içim ölmüş benim.
Yani hayat bize sürprizlerle dolu. Doğru yer ve zaman lolduğu sürece insanın içi kıpır kıpır oluyor ve olmak için zorlamak doğru değil zaten olmazda en iyisi bırak kendi karşına çıktın ve o an anla aslında her şeyin farklı bir havası var.
buna ona şuna aşık olamayacağım yada bir daha böyle sevemeyeceğim durumunun nedeni benim açımdan hayal kırıklığıdır. yaşadığım şeyler içimdeki sevinci aşkı yok etti. bir kadın değil. kadınlar genel olarak yok etti.

bundan sonra mantık olarak bakıcam ama mantık olarak bakmak ne kadar mantıklı ki ?
herkesten hoşlanabilirim ama aşık olma devrini çoktan geçtiğimi hissediyorum.
Acıdır ki aşık olduğum kişi aynı zamanda en çok nefret ettiğim ve bana en çok zararı dokunan, sırtıma hançer saplayan kişi.
yenilen kazıklardan ve alınan derslerden sonra kendiliğinden kafaya dank eden hissiyat
benim bu. çünkü bir daha platonik aşık olamayacağımı biliyorum. karşılıklı aşkı da hak getire.
Hayatında bir kere aşık olma şansın olduğu gerçeği ile aşık olmayı harcadığın kişinin aşık olmayı seçeceğin en son kişi bile olmaması gerçeği kıyasıya yarışırken her sabah uyanıp yüzünüzü yikamakla aynaya bakmak arasındaki kısacık zamanda ilk hissettiğiniz şeyin bir daha asla aşık olmayacağıniz olmasınin acısı genzinizi sızlata sızlata sizi uyandıran şey oluyor.
tekrar aşık olamayacağını bilmek mi, bu ancak daha önceki ilişkilerinde fena halde üzülmüş birinin kendini kandırdığı sözler olabilir zira aşk bizim yönetebileceğimiz bir şey değil hiç bir zaman da olmadı, kime aşık olabileceğimizi seçebiliyor muyuz, ya da aşık oldum ondan hemen vazgeçmeliyim deyip birden bırakabiliyor muyuz, hayır çünkü aşk bilincimizle yönetebildiğimiz bir duygu değil, yönetemediğimiz bir durumun da tekrar olup olamayacağını biz belirleyemeyiz
bunu bilemeyiz. öyle bir yerden öyle bir zamanda gelir ki, şaşar kalırız. asla yapmam dediğimiz şeyleri ezberlemedik mi zaten? bu da onun gibi bir şey. bir daha olmaz diyorsun ama bazen olası tutuyor. velhasıl oluruz veya olmayız ama bunu önceden bilemeyiz.
I'll ve son aşkım ilk okulda oldu.
7. Sınıf haliyle güzelliğe önem veriyorum.
Ama şimdi akıl ön plana çıktı. Oyüzden galiba ben bir daha aşık olamayacam.
Çünkü bence hiç bir insan yeterince akıllı değil ben bile.
/ 2