taciz

sadece kadın yazarlara seslenecektim,sonra dedim taciz başlığında bile sexist davranmayalım.hadi herkes bir anısını paylaşsın,kendi çapımızda bir farkındalık yaratmaya çalışalım.ilki benden:
bir arkadaşımın ahbabı olan,amca yaşlarında birinin evinde yemeğe davet edildik.ufak tefek hoşbeşten sonra adamın bakışları falan bi kötü geldi,o yüzden sokuşturabildiğim her yere babama ne kadar benzediğini,zaten onun yaşlarında olduğunu falan sokuşturup durdum.lakin adam mesajı alacağına daha da bi gaza geldi sanki,gerekli gereksiz dokunuşlar,iltifatlar falan.
arkadaşıma huzursuzluğumu anlatıp gidelim de diyemiyorum,çünkü aleni hiç bir şey yok,kanıtım yok.taciz olaylarının en pis tarafı bu işte.adın gibi biliyosun,anlıyosun,lakin birine anlatmak istediğinde komik duruma düşebiliyosun."bana bakışlarını beğenmedim" desen ne saçma mesela.
neyse amca havaya girdikçe girdi,bir ara kulağıma eğilip "çok seksisin" diyecek kadar kudurdu.o noktada artık zınk diye kalkıp açıklama yapmadan o evden çıktım,peşimden gelip gelmemeyi arkadaşıma bırakarak.
şimdiki aklım olsa ağzının ortasına tokatı da patlatırdım halbuki,niye yapmadıysam.
bu işler hep böyle doğup büyüyo işte,onun şusu,bunun busu deyip bir noktaya kadar sineye çekiyoruz.çekmeyelim arkadaşlar,bu yaratıkların büyüyüp serpilmesine izin vermeyelim.
metrobüste bi abla bilerek ya da bilmeyerek popişkoma sağlam dokundurmuştu, dönüp baktığımda bana bakıp güldü. utanıp arkalara gitmiştim.
Tdk'ya göre sadece "Tedirgin etme, rahatsız etme.".

Aslında insanlık suçu. Bir bireyin neredeyse tüm haklarına yapılmış bir saldırı.

Hükumete göre şort giyen kadınların hak ettiği şey.

"kırıtmasaymış."

"kadın mıdır kız mıdır bilmem". "
Bugün telefonda uzun zamandır (bkz: sınav haftası)konuşmadığım bir arkadaşımla konuştum. En son konuşmayı bitirdiği çocuk gece gündüz bunu takip ediyormuş üzerinden 5 ay geçmesine rağmen. İnanılır gibi değil.
Birini takip edip, tedirgin etmeye kimin hakkı var? Bittiyse bitmiştir.
Hayır, hayır demektir. Umarım herkes bunu anlar. Kadın erkek fark etmesizin.
Bayburt valisinin entrysine eksi veren yazarın amacını merak etmiyor değilim
Maalesef ülkemizde bir şekilde her kadın tacize uğramıştır. Sözlü, fiziksel ya da her ne çeşidi varsa bir şekilde tacize uğruyoruz. Sapkın zihniyetliler taciz etmeyi kendilerine hak sayacak kadar arsızlığa vuruyor bazen.

Yaşadığım en kötü taciz olayı internet üzerinden gerçekleşmişti. Sözde en yakınımda olduğunu iddia eden fake bir hesap başta hakaret etti, ardından herkesin benim ardımdan alay ettiğini iddia etti, en son ise beni çok sevdiğini söyledi. Bu süreç psikolojik olarak öylesine can yakıcıydı ki 2 haftamı zehir etmişti. Staj yaptığım dönemde attığı mesajlar yüzünden öylesine kötü olmuştum ki arada tuvalete gidip hıçkıra hıçkıra ağlıyordum. Ağladığım zamanlardan birinde gözlerimdeki kızarıklık tamamen gitmediği için iş yerinden sevdiğim bir abla fark etmişti ve destek olmuşlardı bana. Böyle can sıkıcı bir olaydı işte. Hatırlamak dahi istemiyorum. Benim uğradığım tacizin dışında biraz psikolojik şiddete giriyor ama birbiriyle çok alakasız da değiller sanırım. Fiziksel tacize uğradığımı hiç hatırlamıyorum ama çevremde sevdiğim insanlardan uğrayan kişiler var. Onların yaşadıklarını duyunca insan olduğum için kendimden bile tiksiniyorum. Keşke dünya üzerindeki bütün kötülükleri yok edebilecek güce sahip olabilseydim.