süleymaniye cami

istanbul un mimari harikası ve tartışmasız en muhteşem camisidir. Mimar Sinan ın kalfalık eseridir belki ama usta işi yapılmış bir mimariye sahiptir. temelinde taş bloklardan oluşan depreme karşı raylı bir sisteme benzeyen koruyucu bir yapı bulunduğu söylenir ki aynı sistemin japonlar tarafından kopyalandığına inanılır.

Sırf akustiğini duymak için bile ziyaret etmek gerekir. kapı üzerinde bulunan is odası buraya özgü bir mimari yapıdır. şehrin en yüksek tepelerinden birine konumlanmıştır. şehrin en iyi boğaz manzaralarından birini arka avluda hamam bölümünün ufak kubbeleri arasında izlemek paha biçilmezdir.
büyük mimar, mimar sinan ın harika eseridir. istanbul un 7 tepesinden biri üzerindedir ve öyle birilerinin osmanlıcılık oynayıp malum bir tepeye kendi adına çakma osmanlı camisi yaptirmasına benzemez. esaslı şaheserdir.
Mimar Sinan, akustik ayarlarını yaparken caminin ortasında nargile içmiştir. Hatta görenler sinan camide keyif yapıyor diyerek padisaha sikayet ediyorlar. Şikayetler artınca kanuni sinanın yanına gidiyor ve bakıyor ki hakikaten nargile içiyor. Neden çalışmıyorsun diye sorduğunda da çalıştığını ve bunu caminin akustiği için yaptığını söylemiştir sinan.

Camiye gelince cami mükemmel cami efsane. İstanbulun en güzel manzarasına sahip olduğu kanaatindeyim.

Bu arada Süleymaniyedeki kuru fasulyeciler meşhurdur. Aklınızda olsun. Giderseniz yersiniz.