sulama uğruna katledilen flamingo yavruları

tuz gölü'nde sulama için önü kesilip tarlalara verilen sular yüzünden tamamen kuruyan gölde yaşanan toplu katliamdır. fahri tunç isimli doğa fotoğrafçısının drone'u ile şu videoda görülmektedir.
sadece o suyu kesip sulamada kullanan çiftçiler değil, cümle tarım bakanlığı bu katliamdan sorumludur.
havadaki kuştan yerdeki toprağa kadar her şeye düşman bunlar. başka bir açıklaması yok olanların.
1000'den fazla yavrunun öldüğü söyleniyor, bir anda bir ilçede 1000 tane insanın öldüğünü düşünün. Nasıl infial olurdu, ortalık yerinden oynardı değil mi? 1000 tane insan ölmüş gibi davranmadığımız sürece hiçbir şey olmaz. Bürokratlar çıkar üzüldük der, yalandan bir iki cümle söyler bundan sonrası için önlem alınacak der, dönüp gittiklerinde de orada sulamayı yapan insanlar yine set çekerler suyun önüne. Dipsiz göl kuruduğunda orada yaşayan halkın mutlu olduğunu unutmayın. Halkımız cahil, halkımız mal sürüsü maalesef arkadaşlar.
Bakanın yaptığı açıklama beni biraz düşündürmüştür.

Şöyle ki; Kendisi flamingoların ölüm sebeplerinin araştırılacağını belirtmiş olup hemen ardından ölümlerin, kanalların kapanması ve suyun sulama amacıyla kullanılmasından kaynaklanmadığını belirtmiştir.

Hani bir suç işlersin o suçu bilirsin ve birisi sorduğunda savunma mekanizması olarak ben yapmadım dersin ya… ha işte tam o durum gibi.

Edit: imla
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; uzun adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.
Şef Seattle abimize saygılarımı sunuyorum.