stephen hawking

Ünlü İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörüdür. 76 yaşında hayatını kaybetmiştir.
(bkz: a brief history of time) ile sözelcilere bile fiziği anlatabilmiş , modern zamanların nostradamus'u , pi gününde (bkz: 14 mart) hayatını kaybetmiş olan teorik fizikçi.
stephen Hawking insanların 100 yıl içerisinde dünyayı terk etmesini ve farklı dünyalarda koloniler kurmasını gerektiğini söylemiştir. Hawking'e göre insanlar koloni kuramazlarsa hayatta kalamayacaktır.
dün kaybettiğimiz değerli bilim insanı, idolüm.
üzülmekten de öte yas tutuyorum. m teorisi ne olacak şimdi? yeni bir şey bulduğumuzda kime koşacağız bilmiyorum. üstelik gerektiğinde bizi uzaylılardan stephen hawking'in koruyacağına güvenim sonsuzdu. bilmiyorum.
"Hayat ne kadar zor görünse de her zaman yapabileceğiniz ve başarabileceğiz bir şey vardır" cümlesiyle gezginler de dahil olmak üzere toplumun her kesimine ilham ve azim veren; çağın en değerli bilim insanı.
ingiliz meşhur bilim adamı. hatta günümüzdeki en meşhur bilim adamı diyebiliriz. tekerlekli sandalyesi ve motor nöron hastalığıyla iyi bilinir. hastalığı sebebiyle konuşamıyor idi, yapay ses üreticisine komut vererek ses çıkartabiliyordu sadece. kara delikler üzerine çalışmalarıyla, bilim dünyasına baya bir katkısı olmuştur. zamanın kısa tarihi adlı popüler bilim kitabı da, uzun bir süre bestseller olmuştur. 2018 yılında vefat etmiştir.
Gelişen teknolojinin insanın bir gün sonunu getireceğini düşünen, yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü bilim insanı.
geçen yıl bugün hayatını kaybeden ünlü fizikçi stephen hawking "big bang" dendiğinde ilk akla gelen isimdir. bilime ve insanlığa yaptığı katkılar saymakla bitmez;

kara deliklerin parça yayarak kütle kaybettiğini öne sürdü ve bu teorinin adı hawking ışıması olarak literatüre geçti. (izafiye teorisinin ezberini bozarak kara deliklerin sadece büyümediğini küçülebildiğini de öne sürdüğü için önemlidir.)

en küçüklerin dünyası kuantum ile en büyüklerin dünyası görelilik kurumlarını birleştirmeye çalıştı.

yaşadığı tüm aksilikler ve sağlık problemlilere rağmen asla öğrenmekten ve azmetmekten vazgeçmemiştir.

hayatının sonuna kadar her şeyin formülünü bulmaya çabaladı.

david gilmour'un 94'teki bir konuşmasına istinaden yapmış olduğu "keep talking" parçasını dinleminizi şiddetle tavsie ederim.

iyi ki geçtin bu dünyadan stephen hawking, iyi ki değdin hayatlarımıza!

"ayaklarınıza değil gökyüzüne bakın. gördüğünüz şeylerin mantığını anlamaya çalışın. evrenin neden var olduğunu düşünün. meraklı olun."