sözlük yazarlarının 2018 yılbaşı seyahat planları

yılbaşı gecesinde yeni yıla yurtdışında soğuktan titrerken süslü püslü şehir meydanlarında plastik bardaklarda servis edilen sıcak şarapla içini ısıtan ve bundan çok mutlu olan biri olarak, sizlerin bu yılbaşı ne yaptığını merak edip açtığım başlıktır.
eğer henüz plan yapmadıysanız yılbaşı marketleri yaklaşıyor. avrupanın en ama en güzel olduğu zamanlardır 20 aralık 27 aralık arası.

(bkz: hallstatt)

(bkz: interlaken)

(bkz: normandy)

rotanızda mutlaka ama mutlaka olmalıdır.
kasım sonu litvanya’ya gidiyorum. Polonya letonya estonya danimarka ve norveç şimdilik yolumda gözüken noktalar bu seyahatte ancak Yeni yıla litvanya’da girmeyi düşünüyorum. Christmas içinde litvanya damak tadıma hitap ediyor gibi.
çorum'da eşim, kayınvalidem ve kayınpederimle bimden alınan simbat marka kuruyemiş ve kola ile eşlik edeceğim eylem. hatta bir tık daha ileri gidip kayınpederimin karşısında fındığı kolanın içine atıp dilimle tekrar dışarı çıkarmaya çalışabilirim.

en eğlenceli yılbaşı planı benimki olacak.
tcdd zahmet edip bilet alımında bir süredir yaşanan aksaklığın önüne geçerse doğu ekspresiyle karsa gitmeyi ve yılbaşını trende geçirmeyi düşündüğüm plandır.
aralık ortasında italyaya gitmem ile gerçekleşecek plandır benim için. noelde roma, yılbaşında venedik.
Yılın son haftasını fırsata dönüştürdüğümüz seyahat planı.
Noel'de Amsterdam, yılbaşında ise Brugge.