sözlük kültürü vs forum kültürü

sanıyorum üye ve/veya yazar sayısının az olması sebebiyle yönetimin ikisinin farkını farkedemeyen kişiler için ses çıkarmadığı durumdur. sözlükte sözlük ağzıyla/diliyle yazılır, forumda forum ağzıyla/diliyle yazılır. 5.11.2017 tarihi itibariyle gezginsözlükte çoğu başlığın forum başlığı olduğu içeriğinin sohbet/muhabbet ağzıyla forum (hatta hocam.com benzeri) yazıldığı görülmektedir.
sözlük oturana kadar belli tolerans gösterilmek zorundadır konfüçyus bi sözü var (kaşı sırtımı kaşıyim sırtını )
bahis forum bonushood diye bir foruma denk geldim ramazanda yardım kolisi dağıtmışlar, köy okullarına bot ve mont yardımı yapmışlar robin hood misali arada güzel şeylerde oluyor.
3-4 yıl önceye kadar köküne kadar forumculuğu savunurdum ancak forumlarda da aynı şekilde körü körüne savunan, fanboy kitle olduktan sonra, artık bilgi alıverişinin veya tartışma ortamının bir fayda sağlamadığını gördü bu gözler. bu sebeple sözlük, anonim olarak farklı fikirleri okuyup, kendi çıkarımlarınızı yapmanız için önde bir konumda. zaten eskisi gibi forum kültürü de kalmadı. konulara özel facebook grupları çok daha aktif ve hızlı yanıt alınabiliyor. facebook mu kaldı? dediğinizi duyar gibiyim. evet normal paylaşım anlamında kalmadı ancak gruplar ve kaliteli gruplar oldukça aktif ve faydalı olabiliyor. ilgi alanlarınıza göre gruplar bulmanız mümkün.