sosyal medyada milli veya dini bayram

millî ve dinî bayramlarda genel olarak insanlar paylaşımda bulunur
her ne kadar iyi niyet veya geleneklerimizi yerlerine getirmek isteselerde bunu sosyal medyada çevrelerine olduğu derecede sunmaktadırlar.

olay şu insanlar eskisi gibi birbirlerinin kapılarını çalarak Ziyaret ederek bayramlarını yaslarını kutlamıyorlar
artık insanlar toplu olarak kendilerini zorunda hissederek sosyal medya aracığıyla vatan millet sevgisi gerek din sevgisini kutlayarak geçiriyorlar

eskisi gibi sıcak samimi ortam sunmasada, günümüzde bazı insanlar bundan memnun bazı insanlar memnun değil

son olarak ben kendi düşüncem olarak, kendi sosyal medya hesabımda her defasında insanlara bunu sunmama gerek olmadığını, bu benim özel şahsi görüş ve kendi sosyal hesabim olduğundan istediğim gibi kullanabilirim
bunun dışında pek çok renkli insan fikirli dostlarım olduğundan her birine teker teker saygılar kusur etmem ayrıca onları desteklerim.
her neyse sosyal medya sonuçta isteyen istediği gibi kullanabilir.
hayatını başkalarının görüş ve düşüncelerine göre şekillendiren insanların yaptığı eylemdir. ait olduğu toplumdan dışlanma korkusu ve bu topluluğa aidiyetin pekiştirilmesi gerektiğine olan inancın sonucunda gerçekleşen anlamsız edimler bütünüdür.

nereye ve kime ait olduğunuzun bir önemi olmaksızın, kendini salt ait olma ihtiyacı güden tüm bireylerde görülebilir. malesef toplumsal baskının bir tezahürü olarak insanların inanmadıkları şeyi yapmaya zorlanmasıdır. bunu cuma mesajlarından tutun da, cumhuriyet bayramına kadar gönderilen copy/paste mesajlardan anlıyorsunuz.