sosyal medya bağımlılığı

Son zamanlarda farkettim ki sosyal medya bağımlılık değil de bizi ele geçiren bir mecra olmuş.İrademe her zaman güvenirim dediğimi istisnalar dahilinde yapabilen biriyim ama bu aralar artık instagram,facebook ve özellik whatsapp dan bıkkınlık geldi.
İhtiyaç duymuyorum,eski bir telefonum var nokia 1110 lardan.
Herneyse whatsappı sileyim dedim 2 gün sonra iş yerinden okuldan notları,duyuruları kaçırdım hep.
Eskiden teknolojiyi ihtiyaçlarımıza göre geliştirirdik şimdi teknoloji ihtiyaçlarımızı kullanarak bizi köleleştirdi.
Ütopik olacak belki hatta bazılarına göre “yaa saçmalama be olum film mi çekiyoruz” cümlelerini söyletecek ama son üretilen yapay zekaların kendi aralarında dil oluşturması,dilin çözülmek için kapatılması falan filan acaba terminatör filmi gibi şeyler yaşar mıyız gelecekte diye düşündürmüyo değil.
herkes zombi gibi elinde telefon şuan, ileride dijital giyilebilir teknoloji ile dünya yaşanmaz bir hal alacak. İyi günlerimiz.
artık gerçek budur. sosyal medya bir bağımlılık değil 2017 dünyasının gerçeğidir, black mirrorudur. insanlar yaşamlarında bu gelişimlere açık olmalıdır.
önceden dedelerimiz karşı çıktılar televizyon şeytan icadı dediler, sonra babalarımız internet cafe'ye gidiyoruz diye goygoyrail' de takılıyoruz diye bizi fırçaladı. ama sonra eve bir bilgisayar alındı televizyon şimdi dedelerimizin oyuncağına döndü. telefonlar ya da sosyal medya' da günümüz dünyasının iş'idir.

kimlik doğduğun bir şey olmaktan çıktı ve bir göreve dönüştü: kendi cemaatini kendin oluşturmak zorundasın. ama cemaatler yaratılmaz, bir zümreye ya aitsindir ya da değilsindir. bunu da şuanda bu dünyada yani sosyal medyada bulabiliyor, ayrıştırabiliyorsun.
7'den 70'e herkesi acınası hallere düşürebilen bağımlılıktır. her ne kadar geçmişi çok geriye gitmese de, facebook, instagram gibi mecraları 60-65 yaşlarındaki kuşak da kullanmaktadır ve bu kuşaktan tutun, 10 yaşındaki sosyal medya döneminde doğup büyümüş çocuklara kadar ciddi ciddi hastalık haline gelen bir şeye dönüşmüştür.

anne babasını yoğunbakım ünitesine çekip facebooka yükleyen manyaklar mı dersiniz, bir yere gitmeyi, sadece instagramda paylaşacak ve like alacak olduğu için isteyen mi dersiniz, otu boku videoya çekip vlogger olmaya çalışan ergenler mi dersiniz?

sadece ülke olarak değil, dünya olarak tiksinç bir hal içindeyiz ve ben meteorun dünyaya çarpıp, insan denen doyumsuz canlının neslinin tükeneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.