son 15 yıldır ülkenin kalkınamaması

Köklü bir devlet yapısına sahip olmamıza rağmen son 15 yıldır tsk dışındaki hemen hemen hiçbir alanda başarılı olamadık. (Haddimiz olmayan konuları eleştirmekte birinci olmamız bir başarı değil.)
Ne eğitim ne sanat ne bilim ne hukuk ne teknoloji ne ekonomi... (hele ki ekonomi!)
Neye elimizi atsak, yeni yapılmış köprüler gibi, ucuza kaçıp paraları cebe indirenler yüzünden elimizde kalıyor.
Kendi ülkemizin vatandaşları işsizlikten intihar ederken... biz dış ülkelere en çok yardım yapan ülke olmanın verdiği hazzı yaşayabiliriz.
Bu ülkenin vatandaşı akşam evine nasıl ekmek götüreceğini düşünürken, bu ülkenin öğrencisi bir öğün yemek yerken, geceleri aç yatanlar varken... meclis lokanatalarında boğazımızdan rahatlıkla geçmeyi bırak, bizler 5 liralık yemek ile tıka basa doyabiliriz.
Bu ülkenin vatandaşı 70 yıl başını sokacak bir ev almak için çalışırken... bizler makam arabalarımızla veya saraylarımızla diğer devletlere hava atabiliriz.
Bir baba çocuğuna pantolon alamadığı için intihar ederken... biz utanmadan binlerce liralık kıyafetleri giyip bizi seçen halkı temsil edebiliriz.
sevmeyebilirsin ama yalan söylemek ayıptır. eksiğimiz illaki vardır ancak hiç bir şey yok demek olmaz
kalkınmaktan vazgeçip, stabil kalsak şükür diyeceğimiz durumdur.
ülkenin en önemli noktalarına eş, dost, akraba, hala oğlu, teyze kızı, damat yerlerştirilince olması kaçınılmaz durumdur.
(bkz: burası çokomelli)
son 15 yıl değil. Atatürk döneminde kalkındırma girişiminde bulunmuş fakat kendisinin vefatından sonra bitmiş. Orta doğu bataklığında bir ülkeden batı medeniyetini ve ahlakını beklemek de yersiz.