sokak müziği yaparak gezmek

parasız kaldığımdan dolayı sokakta çalmak için çok amatör olmama rağmen bu yaz kemanımı alıp yola çıkmamla başlayan olay.
bütün yaz çok eğlenerek, çok güzel dostlar edinerek ve para konusunda hiç sıkıntı yaşamadan gezmemi sağlayan olaydır sokak müziği.daha doğru düzgün parça bile bilmeden çıktığım yolda yemek parası için çalarak başladım ve sonrasında o hevesle 3 ay o şekilde gezdim.para kazanmamın yanında bir çok insan ve bilgi kazandırdı ki bunlar paradan çok daha önemli birikimler. normalde bir topluluğun önünde iki kelimeyi zorla bir araya getirecek olan bana sokakta hiç çekinmeden kendimi ifade edebildiğimi öğretti ve daha bir çok şeyi.
benim size tavsiyem eğer bir müzik aletiyle uğraşıyorsanız yola çıkarken yanınıza almaya çekinmeyin yolun ve müziğin size ne getireceği hiç belli olmaz...
ağır müzik aletleri taşımaktansa mızıka çalmayı öğrenebilirsiniz. cebinize koyun gezin. paraya ihtiyacınız olduğunda iki üfleyin yolunuza devam edin.
deneyen biri olarak rahat bir şekilde söylüyorum deneyin. Ben 3 arkadaşımla doğu anadolu güneydoğu anadolu'da canlı müzik yaparak gezdim miktar olarak güzel kazanmamızın yanı sıra çok sıcak karşılandık gittiğimiz her yerde bambaşka imkanlar sağlıyor deneyin.