sırt çantası

Efenim yola cikarken sirtcantanizi kac kg hazirliyorsunuz bilmiyorum ama asla 10kg geçmesini tavsiye etmem.

Eşyalarınızı gruplara ayırın. Böylece bir şey aradığınızda nerede bulacağınızı daha kolay bulabilirsiniz.
Fileli çamaşır torbaları satın alın. Gruplara ayırdığınız eşyalarınızı bunların içine koyabilir, dağılmalarını, kaybolmalarını önleyebilirsiniz. Daha derli toplu olmanıza yarayacaklardır.

.
Çantanızın yağmur koruyucusu yok ise satın alın veya diktirin. Yağmur yağdığında koruyucunuz yok ise eşyalarınız ıslanacak, çantanız ciddi bir biçimde ağırlaşacaktır. Bu tip koruyucular 50-100 TL arası fahiş fiyatlara satılıyor. İstanbul İMÇ çarşısından 5-10 TL’ye alacağınız iki metre uzunluğunda 1,5 metre genişliğinde hafif naylon kumaşı mahalle terzisine çantanızı tam doldurarak götürün. .

Kenarına lastik geçsin. Toplamda en fazla 20 TL’ye mal edersiniz.
Yanınızda kuvvetli bant, ince ip gibi malzemeler getirin. Çantanızın askısı hiç beklenmedik bir yerde kopabilir. Kumaşı yırtılabilir. Klipsi kırılabilir. Nerede ne olacağı belli olmaz. Çantanızı bunları kullanarak geçici bir süreliğine tamir edebilirsiniz.
Vücudumun bir uzvu gibi olmuştur. Bir dile gelse de konuşsa neler neler anlatır.
Tavsiye ise (bkz: samsonite) biraz pahalı ama değiyor. Ben benimki ile 6.yılıma girdim.
çocukluğumdan beri hep sırt çantası kullanan biri olarak "ağbiğ yağ yanımdağ bavulumla geziyoruğrum resmeğn" diye dolanıyordum ortalıklarda ta kii bir decathlon çalışanı "kaç litrelik bir backpack bakmıştınız" diyene dek.
kampa -seyahate- giderken eşyalarını sığdırabildiğin, dönüşte bir türlü sığdıramadığın gereç.