silmarillion

(bkz: yüzüklerin efendisi) yazarı tolkien tarafından yazılan, orta dünya'nın yaratılışını ve elfler ile sauron'un efendisi melkor'un büyük savaşını anlatan kutsal kitap tadında bir şaheser.

şayet ileride filmi çekilmeye kalkılırsa en az 8-9 film çıkar.
(bkz: john ronald reuel tolkien)
tolkienin yazdığı orta dünya hatta ardayı (orta dünyanın dünyası) ve tüm yaratılıştan tutun aile soy ağaçlarına kadar detaylı anlatan kitaptır (yeni okuyacaklara tavsiyem soy ağacı çizsinler ve oradan takip edebilirsiniz).bazı yerlerde o kadar çok yorar ki "ehh yeter beee" diyerek atasınız gelir kitabı.güzel masllar vardır içinde.

bu aralar filmi çekilecek dedikodusu dolaşıyor(umarım olmaz şahsi görüşüm)ayrıca bildiğim kadarıyla tolkien sadece hobbit ve yüzüklerin efendisinin film haklarını satmış silmarillionun satılmamış ve tolkien öldüğüne göre haklar artık christopher tolkienin elinde o da satmaz ise ne zamana çıkar film bilmiyorum.
(bkz: john ronald reuel tolkien) babanın yazdığı (bkz: yüzüklerin efendisi) ve diğer tüm serilerin başını anlatan kitap.içinde o kadar çok hikaye barındırırki filmi çekilecek olsa 10 filme bölünebilecek bir kitap