sigara içmemek

/ 2
şu pis kokan lanet zımbırtıyı içmeme durumu.
saçlarınız daha güzel kokar, spor yaparken daha avantajlı olursunuz ama kadıköydeki şirin kafede otururken bakıştığınız kafe çalışanı sigara içmeye çıktığında ona katılıp sözlü iletişimi başlatamamanıza neden olur. keşke içsem dedirtir.
Zor bir eylem. İnsanın yalnızlığında her daim yanında olan. mutluluğunda, acısında, tatlısında her daim bırakmayan kimine göre kötü kimine göre güzel bi alışkanlık. Ama benim için alışkanlıktan çok dost.
sigara içen bir kişinin, sigara içmemenin anormal birşey olduğu düşüncesi ile açılmış başlık. sigara içerim, içmeyeni yadırgamam ama takdir de etmem. ikisi de normal amk
yaklaşık 7-8 sene sigara içip 3 ay önce bırakmış biri olarak yazıyorum. Önce çok zor geliyor 'yiaa soon bir tane içsem nolur ki' lerle kıvranıyorsunuz. Bir hafta sonra bu kıvranmalar yerini keskin bir koku alma duyusuna bırakıyor. "uleen eskiden bu kadar keskin koku alamıyordum noldu ki" dersiniz, sigarayı bıraktığınız için öyle olduğu sonradan dank eder. Özellikle sevdiğiniz şeylerin ve sigaranın kokusunu daha çabuk ve keskin almaya başlarsınız. İlk 1 aydan sonra bırakmışsınız, ama beraberinde uyku düzeninizi de düzene sokmamışsanız geceleri sancılı bir şekilde aşerebilirsiniz. bunun yanında efkarlı müzikler, alkol, filmlerde karizmatik karizmatik sigara içenler, her şey tetikleyebilir. Bukowski okurken bile canınız isteyebilir! beyin her şekilde hatırlatacaktır. çok normal. Sabredin, tutun kendinizi. 2 aydan sonra nefes aldığınızı, cebinizin bollaştığını fark eder "ya ben niye vucuduma işkence ediyormuşum canım kendim" diye sormaya başlarsınız. Saçlarınız, kıyafetleriniz, nefesiniz temiz gelmeye başlar. temizliğe daha çok önem vermeye başlarsınız. uzatılan sigaralara "kullanmıyorum" demek çok cool gelir, arkadaşlarınız tebrik eder (bazıları inanamaz) falan filan. Ben şuan diyorum ki iyi ki bırakmışım. kimseyi bırakması için zorlamam, herkesin kendi hayatı tabi, ama bence bırakın. daha doğal şeyler var onları için.
edit: imla.
temizliktir, huzurdur, ekonomiktir.
Elin kokmaz,ağzın kokmaz,saçın kokmaz, cebini korur, boş havaya para vermezsin. Tek tük de olsa içmişliğim var, hani bir keyfi de yok, keyfi olsa isine pisine katlanılacak bir durum ancak yok.
Özellikle kışın sigara içmeyi başaranları takdir ediyorum. İçiyor olsaydım kışın bırakırdım. Kardan adama dönecek adam hala titreye titreye o dumanı çekiyor
İçmiyorum ama sigara içmeyi zaman geçirme açısından iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum.
içen biri olarak içmemek bi üst sınıf işidir. boşu boşuna bilmem kaç kimyevi maddeyi yakarak soluyoruz ve yanında kötü kokusu ve maddi zararı düşünüldüğünde içmediysen koşarak uzaklaş .
içiyorduk, bıraktık. bıraktığımız parayla volkswagen t2 alıp karavana çevireceğiz dedik. aldık ve karavan olma yolunda hızla ilerliyor. yani bırakınca insanın dünyası güzelleşebiliyor. :)
/ 2