seyahat uygulamaları

/ 2
bir zamanlar gittiğimiz yerlerde ilk iş olarak turizm bürosuna gider bir harita edinirdik. bu haritayla gideceğimiz yerleri bulur, gezilecek yerleri tespit ederdik. zamanla teknoloji gelişti haliyle her şey artık cebimizde. hal böyle olunca seyahatleri kolaylaştıran bir çok uygulama gelişti. seyahatlariniz de en çok kullandığınız kullandığınız ve faydalı olduğunu düşündüğünüz uygulamalar nelerdir ? Benim kullandığım uygulamalar.
1-skyscanner
2-maps.me
3-rome2rio
4-hostelwolrd
5-booking
6-tripadvisor
7-xecurrency
8-googlemaps
9-accuweather
10-uber
google haritaların çevrimdışı bölge seçeneği ve google çevirinin çevrimdışı sözlük desteği yurtdışında internetin olmadığı yerlerde hayat kurtarır, tabi bir de kamera destekli çeviri özelliği
(bkz: tripadvisor)

bir gezginin atası, en özel el kitapcığıdır. dünyada daha büyüğü ve detaylısı yokturdur. köyünüz, ilçeniz sokağınıza kadar birşeyler vardır.

(bkz: rome2rio) ulaşım konusunda en iyilerdendir. tek bir uygulama altında, o ülke veya şehirdeki, otobüs fiyatından tutun da, uçak fiyatına, hatta paylaşımlı araç fiyatına kadar sonuçları alabildiğiniz sitelerden birisi de ondan.

(bkz: ship mate)

deniz gezileriyle, feribotlarla işi olan hiç uğraşmadan buraya baksın.

(bkz: citymaps2go) ya da (bkz: maps.me) her ikisde piyasanın en iyi offline harita uygulamasıdır.


(bkz: roadtrippers)

bir rota çiziyorsunuz ve o rota üzerinde yeme içmeden konaklamaya kadar buluyorsunuz.


hadi size amme hizmeti, not alın kenara.
moovit. şehir içi otobüs, metro hatlarının güzergah ve saatlerini gösteriyor.
Aklıma ilk gelen (bkz: maps.me) çevrimdışı harita olur kendisi. Baya iş görür.
Özellikle ülke içinde en sevdiğim uygulama ise (bkz: trafi) Özellikle İstanbul'a yabancı ben bu uygulama sayesinde İstanbul'da yaşayanlardan daha iyi toplu taşıma kullanabiliyorum.
türkiye içi için bence (bkz: havaalanı) ve (bkz: piri)
İlki türkiye'deki tüm havaalanları için hem iç hat hem de dış hatlardaki kalkan ve inen uçakları, kapı numaralarını, rötarı,.. vs gösteren şahane bir uygulama
ikincisi de türkiye için başlamış ve avrupa'nın belli başlı şehirleri ile devam eden türkçe bir gezi aplikasyonu.

yurtdışı içinse yukarıda sayılanlara ek olarak (bkz: louis vuitton city guide)
uygulamada aklınıza gelebilecek her şehir olmasa da olanlar için şehirlerin mahalleleri, temel gezilecek yerler, oteller, restoran-cafeler, müzeler, sergiler, etkinlikler ve tarihleri, yerellerin favori mekanları, temel ulaşım bilgileri gibi detaylar hakkında kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.
gün itibariyle new york ve paris rehberleri ücretsizdir. diğer şehirleri satın almanız gerekiyor.
Maps.me!

Seyahatini yapacağınız yere gitmeden telefona “maps.me” uygulamasını indirip, gideceğiniz yerleri önceden veya o an işaretleyerek rahatça kullanabilirsiniz. İnternet olmadan çalışabilir bir uygulama olduğu için hayat kurtarıyor.
goeuro.com kesinlikle. otobüs, tren, uçak, gemi vs ne var ne yok çıkarıyor.
bunun harici avrupa için konuşacak olursak;
flixbuss mobil uygulaması, kesinlikle! Özellikle ara ara yaptığı 1 euroluk kampanyalardan haberdar olmak için...
megabuss
rynair
booking
hostelworld
airb&b
aerobilet

tabi bunlar daha çok ulaşım ve konaklama. onun harici gitmeden evvel ne yapılır ne edilir diye merak içinde olursam standart bir uygulamaya bakmıyorum açıkçası. gezi blogları vs gitmiş kişilerin yazılarını okuyorum.
/ 2