seyahat çantasına sığma rehberi

/ 2
yahu arkadaşlar ben az eşya götürdüğümde de sığamıyorum, fazla eşya götürünce zaten sığmıyorum. bir kaç video var konuyla alakalı bknz izledim ancak uygulayamadım. hadi eller klavyeye sizler neler yapıyorsunuz beni yeşillendirin
öpering

edit: video da ki gibi iç çamaşırı koyma olayı bende olmuyor maalesef .
Hiç sıkıntı çekmediğim konu.
Rulo yapıp yerlestirmeyi deneyin. :)
sert malzemeleri en alta, yumuşakları üste ve kenarlara sıkıştırın. havlu gibi maddeleri kat kat katlamayın, katlandıkça sığmaz bir hal alır.
rulo tekniği ile bir çok eşya sigdirabilirsiniz sırt çantaniza ayrıca seyahatler için kis aylarinda hafif, ince ama sıcak tutacak kıyafetler tercih edilmeli yaz ayında çok problem olmuyor zaten
sadece tek bir soru yeterli olacaktır: ben bu çantaya koymak üzere olduğum şeyle, gideceğim yerde ne yapacağım.

buna mantıklı cevap veremiyorsanız almayın o eşyayı. çanta dolunca da bir önem sırası yapın. yedek pantalonu yağmur için alıyorsanız ve hava durumu güneşli ise almayın mesela.
Eşyalar rulo yapılarak iç içe geçirilir. En ağır materyaller daha üstte yer alacak şekilde bir dağıtım yapılır. En çok kullanılacak araç-gereçler çantanın ulaşımı kolay ceplerine yerleştirilir. Tek bir çanta hazırlasanız dahi yanınıza ikinci bir tortop edilebilir bez çanta alınır. Ana çantanızın bırakıldığı hostel vb. alandan çıkarken bu ikinci çantaya su'dur, harita'dır gerekli malzemeler konulup yola devam edilir.
Sırt çantasında eşya yerleştirirken katlama ve ya rulo yapma diye bir şey olmaz arkadaşlar. Doğada kimse kırışık mı ütülü giydiğinizi önemsemez. Depme vardır sadece. En alta uyku tulumunu koyun. Çantanın altlarına doğru en son kullnacağınız şeyleri koyun ve bunları iyice çantanın dibine doğru itin. Çantayı yerleştirirken toplam ağırlığı eşit dağıtın, ağırlık merkez çantanın ortasına doğru olsun. Aksi takdirde çantanın neresi ağır olursa çanta sizi oraya doğru çekecektir yürürken. Bu da sizi gereksiz yere yoracaktır.
almanya’dan izmir’e dönerken yaşadığım korkudur. zaten sığamayıp 40 kilo bagaj hakkımı da aştığım için 3 çanta-50 kilo dönmeye çalıştığım ve bu sırada da küçük bir oyun yaptığım doğrudur. bir çantamı bagaj içim hiç götürmeyip sırt çantam için verilen etiketi el bagajıma takmıştım, bu sayede sanki bagajım yokmuş hissiyatı yaratıp kilosu 10 eurodan, yani 100 euro fazla vermekten kurtulmuştum. o yüzden sizlere de zor durumda kaldığınızda bunu önerebilirim.
öncelikle yeteri kadar ve doğru kıyafet seçimi önemli. gereksiz olan hiç bir şeyi yanınıza almayın. mevsimine uygun olan kıyafetlerden alabildiğiniz kadar az alın. eşyaların ince olanlarını ya da çorap gibi küçük parçaları en sona bırakabilirsiniz. kalın ve ağır olanları çantanın en altına koymayı deneyin. pantolondan hırkasına kadar kalın olan eşyalarınızı rulo yaparak kullanmayı deneyin, tabiri caizse tıkıştırın. en sona ayırdığınız çorap, iç çamaşırı, ince tişörtler ve aksesuarları kenarlara veya üstüne tek at olarak örtme tekniklerini kullanabilirsiniz. çantanın her gözünden yararlanmayı unutmayınız. çantanın etrafında olan bağlama kısımlarından da yararlanmak işinizi kolaylaştıracaktır.
/ 2