sevgili olacakken yanlışlıkla kanka olmak

/ 4
başlık net. nasıl becerdim bilmiyorum da harbi çok garip bi duygu ya.
sen bence bu süreci iyi yaz nasıl gelişti ne yaşandı ne oldu bitti ne konuşuldu da bu hala geldi bazı kişiler için yol gösterici veya önlem olabilir.
pis bir durum. açık ve net olmak..hissetiklerini söylemek en güzeli.. sonrası pişmanlık
yanlışlıkla olan bir durum değildir kadınları yeterince tanıyamamaktan ötürü başınıza gelmiştir
karşı cinse kötü davranılmadığı için başa gelen durumdur
Bir süre "biz neden sevgili olmuyoruz ki" sorusunu soran ilk kişinin bozacağı kankalık, olumlu yada olumsuz sonuçları olabilir.
friendzone olarak adlandırılır.

bir çok psiolog ve psikoanaliste göre kadınlar eş seçilimini karşılaştıkları ilk anlarda yaparlar ve erkeğe karşı olan davranışlarını bu doğrultuda hareket etme güdüsündelerdir. evrimsel olarak seçilimin parçası olarak oluşan bu mekanizma modern insan için daha farklı bir hal almıştır.

genellikle friendzone diye adlandırdığımız bu durum erkeğin hatasından kaynaklanır. karşılaştığınız ilk anlarda flört etmek istediğinizi belirtmediğiniz takdirde kadın sizi "arkadaş" olarak görecek ve bu doğrultuda davranışlarda bulunmaya devam edecektir. kaybetmeyi göze alıp yanlış anlaşıldığınızı ve flört etmek istemediğinizi söylemediğiniz sürece de friendzone derinleşmeye devam eder ve bazen kötü niyetli kadınlar tarafından bu pasif/naif tarafınız ise kullanılır. bu tür manipülatif karakterler ne zaman sizi bıktırıp kaybedeceklerini hissetseler flörte yakın bir sinyal kullanarak sizi yeniden yakınlarında tutarlar.

pavlov'un deneyini göz önüne de alırsak burada erkeğin ne durumu düştüğünü rahatlıkla anlayabiliriz.

fakat şu bir gerçektir ki friendzone erkeğin suçudur. ilk başta yanlış bir izlenim yarattıysanız bile bu cesareti kendinizde toplayıp düzeltmeniz gerekir. eğer sizi hala arkadaş olarak görüyorsa da hayatınızda çıkarmanız ve kimseye eziyet etmemeniz en güzeli olacaktır.
/ 4