servis aracının çarpıp öldürdüğü aile için adalet.

Adalet arayışındaki Elif'in sözleri...

“olay 21 kasım 2017'de gerçekleşti. annemle babam hastaneye gitmek üzere sabah saat 7.30 gibi evden çıkıyorlar. evimizin bulunduğu, oldukça dar sokakta 100-150 metre kaldırımda ilerlemişken, iki aracın çarpışmasıyla annem olay yerinde babamsa 15-20 dk sonra hastaneye kaldırılırken hayatını kaybediyor.
kaza şöyle gerçekleşiyor: hususi bir araç sokağın aşağısından hızlı bir şekilde – bir işyeri servis aracı ise 45 km hızla karşı yönden ilerliyor. aşağıdan gelen aracın servise çarpmasıyla servis önce ağaca sonra cam şisesi konteynırına sonra da anneme çarpıp kaza anında ölümüne neden olurken, babamı altına alıp 28 metre sürüklüyor.
bilirkişi raporunda kazaya sebebiyet veren kişi, sokağın aşağısından gelen genç adam olarak belirleniyor. bu adam yalnızca 5 sene ceza aldı, ve maalesef yargıtay cezayı onayana kadar serbest.. ehliyetine de 3 yıl el konulmuş sadece.
anne ve babamın ölümlerine sebep olan servis şoförü ise yalnızca para cezası verilerek tahliye edildi. inanılır gibi değil ama, can emanet edilen bu servisin muayenesi ve sigortası bile yokmuş ve bu şekilde trafikte dolaşmaktaymış. üstelik ehliyetine bile el koymadılar.
kaza ile ilgili olarak bir haber kanalı ile görüşmüştüm haber yapılması için ısrar etmişlerdi fakat adalete güvendiğimiz ve alacakları cezaların yerinde olacağını umduğumuz için bekleme kararı almıştık, çok ama çok pişmanız. anne ve babamın ölümüne neden olan kazada asli kusuru bulunan, hız yaparak kazaya sebep olan kişiye verilen 5 sene ceza çok çok az. tali kusuru olan, sigortasız araçla trafikte bile dolaşmaması gereken servis şoförünün yalnızca para cezası ile bu davadan kurtulmuş olması da acı verici. adalet için hiçbir zaman geç olmadığını ümit ederek, sesimi duyun istiyorum."