şahsiyet

/ 2
(bkz: puhutv) de yayınlanan yapımcılığını ayyapım'ın ve senaryosunu 'Hakan Günday'ın üstlendiği başrollerinde Haluk bilginer, Cansu dere ve stalktan tanıdığımız ibrahim selim'in yer aldığı alzheimer hastası eski bir polisin işlediği seri cinayetleri konu edinen dizi.

şahsi yorum: spoiler vermeden bahsetmek gerekirse, jeneriği direk netflix kalitesinde olan, breaking bad, dexter ezgileri taşıyan Türkiye'yi bu sektörde şahlandırabilecek bir yapım diyebilirim. Işık'ların ahenki ve yerine göre aşırı kaçmadan görsel tatmin yaratması olsun, ara ara feminist dokunmalar yapması olsun , varoluşçu sorgulamalar barındırması olsun izleyen herkesten ufak tefek çizgileri içeren bir dizi. Jenerik için ciddi anlamda Türkiye'de daha önce bu kadar kalitelisini izlemedim diyebilirim. Dizi, jenerik, senaryo, çekiş açıları, kamera oyunları vs derken hafif esinlenmeler barındırıyor ama bu kesinlikle noksanlık değil tam da aradığım kaliteydi. Bu çalışma bi çok çalışmanın önünü açacak diye düşünüyorum ama (bkz: rtük) geliyor aklıma ve ürperiyorum. mükemmel iş müthiş haz. destekliyorum.
haluk bilginerin başrolunde olduğu dizi filmdir. haluk bilginerin oyunculuğu her daim iyi olduğu için bu dizi de eminim güzeldir.
Son günlerde aldığı övgüler ile dikkatimi çekmiş olup, kısa süre içerisinde başlayacağım dizidir.
tom jones dolayısıyla beni daha da vurmuştur. izleyin. bir de o çorapların güzelliği. (bkz: im not responsible)
çok cesur bir iş yapan bir yapım. içinde vıcık vıcık aşk hikayeleri olmadan da türkiye'de güzel yapımlar olabileceğinin kanıtı. bence tek sorunu yönetmen onur saylak'ın sanatındaki 150 dakikalık dizi yarasını bir türlü saramaması. diziler hikaye anlatır. açı göstermek güzel -ki dizide çok güzel planlar var- ama bu hikayenin yavaşlamasına neden oluyor. görüntü yönetmeni, sanat ekibi işlerini çok güzel yapıyorlar. hatta o kadar güzel yapıyorlar ki bu güzellik gereksiz. her şeyin bu kadar kusursuz görünmesi bir yerden sonra rahatsız ediyor.

hakan günday'a laf yok. projeyi ilk gördüğümde yaşadığım sevinç büyüktü fakat senaryosunu hakan günday'ın yazdığını duyunca haluk bilginer'in ölüm dansını yapmaya dizi başlamadan başlamıştım.

başka bir sorun da puhu tv platformu. dizi tarihlerini bir rutine oturtma konusunda çok başarısız bir platform puhu tv. üç bölümü izledik, ara soğudu. sonraki bölümün tarihini bilseydik heyecan devam edecektik en azından. umarım bunları da bir düzene oturturlar.
türk televizyonlarında yapılmış en güzel işlerden biri olacak.
çok fazla övgü duyduğum en kısa zamanda başlamayı planladığım dizidir. işin içindeki adamların ismini duyunca övgülerin haklı olacağını şimdiden tahmin ediyorum.
3 bölümünü izledim, yorumlarım;

- senaryo araklanmış bir yerlerden. dikkatli izlerseniz senaryoda hatalar bulmanız işten değil.
- haluk bilginer dışındaki oyuncular eğreti duruyor.
- hikayenin işlenişinde apaçık tekrara düşmeler söz konusu. az olan ilgi çekiciliği kayboluyor.

peşin edit: gezginsözlük bi s.k. beğenmeme timinden (böyle bir şey şu ana kadar yok zaten) değilim. haluk bilginer'in başrolündeki beğenimi kazanan örnek bir dizi için:

(bkz: masum)
senaristi canımın içi, aşmış yazar hakan günday olan başrolünde haluk bilginer'in döktürdüğü güzel başlayan dizi. hakan günday'ın senaryoyla ilgili açıklaması görselde.şahsiyet - kabaherif-D0oeb
/ 2