regiojet

çek cumhuriyeti brno merkezli tren ve otobüs firması. çek cumhuriyeti içinde seyahat imkanı olan ve doğru düzgün ingilizce websitesi olan tek firma denebilir, onun dışında çeklerin devlet demir yolları české dráhy de aynı fiyata gelir ama regiojet kesinlikle daha kalitelidir. ayrıca avrupanın bir çok şehrine de ucuza seyahat edebilirsiniz. isic card sahibiyseniz öğrenci indiriminiz de olacaktır. menüleri de hem lezzetli hem ucuzdur hatta çekten euro kullanan bir ülkeye gidiyorsanız trende çek kronu ile bir güzel karnınızı doyurup öyle seyahate başlarsanız kar edersiniz.
çek cumhuriyeti sinirlarindan çıktığınız anda wifisi calismayan, dar koltuklu otobus firması. (anonslarinda kendileri de belirtiyorlar)
tren sektörüne de el atmış, diğer ismi student agency olan otobüs şirketidir. viyana'dan prag'a kendi trenleri ile 15 euro'ya gitmeniz mümkündür. üstelik bilet fiyatlarında artış olmaz ve seyahate 15 dakika kalıncaya kadar biletinizi ücretsiz iptal edebilirsiniz.
çek cumhuriyetinin öğrenci dostu otobüs firması. fiyatları diğer firmalara oranla daha düşüktür. nedenini tam bilmemekle birlikte bazı yerlerde otobüsleri garların dışından kalkıyor. yanlışlıkla garın içinde beklerseniz otobüsü kaçırabilirsiniz.
Avrupa gezilerim sırasında bir sefer kullanmış olduğum ve en beğendiğim otobüs firması. Çünkü adamların otobüsünde Türkiye'deki otobüs firmalarında olduğu gibi her koltukta mini televizyonlar vardı film falan izleyebileceğiniz ve müzik dinleyebileceğiniz. İnanır mısınız bilmem belki de rüya falan gördüm ama bu adamlar bir de gezi sırasında kek ve içecek ikram ettiler bütün yolculara. Avrupa'da ilk defa rastladım böyle bir olaya acaba özel bir gün falan mıydı ya da düzenli olarak yaptıkları bir uygulamamı bilemiyorum.
araştırmalarım sonucunda otobüs için rezervasyon yapılmasına izin veren tek firma olması sebebiyle kullanmadığım halde vize başvurusunda çok işime yaramıştı