porto

/ 2
avrupanın bir ucunda kalmış portekizin muhteşem güzellikteki şehridir. 7/24 herkese uygun etkinlik bulunan nadir şehirlerdendir. okyanusu, kumu, güneşi, yağmuru, insanları, festivalleri, dar sokakları, nehri, dili, kültürü, futbolu, şarabı, gün batımı, müziği sizi bu şehre bağlar... bir gitmeyen pişman olur bir de bırakıp gelen.
bonus olarak; harry potter’ın doğduğu şehir de diyebiliriz. eşi portolu olan j.k. rowling bu şehirde yazmış harry potter’ı, bu şehrin kitapçısından, geleneksel üniversite kıyafetlerinden etkilenmiş romanında... çok detay verip sürprizi bozmak istemem, gidin, keşfedin, şaşırın, büyülenin...
até já!
portekizde bir şehirdir. futbol takımları tarihlerinde büyük başarılara imza atmış, şuan itibari ile türkiye nin tek temsilcisi beşiktaş ile şampiyonlar ligi gruplarında top koşturmaktadırlar. beşiktaş 1-3’lük gibi güzel bir skorla deplasmanda bu futbol takımını geçmiştir.
seneler sonra beşiktaşın intikamını aldığı futbol takımının şehri
bir sıkıntı olmazsa aralık sonunda gideceğim şehirdir.

daha önce gidip de kesin şunu yap, şuraya git diyenler bana ulaşırlarsa çok sevinirim.

edit: gidemedi..
Portekizin tamamını gezdim ama tekrar gitmeyi istediğim nadir yerlerden.
okyanus kelimesinin güzelliğine yakışır şehir. heryer sardalya kokar. erasmus için vs herhangi bir şehir ile burası arasında kalırsanız buraya gelin.
Portekizin incisi şehir. Özellikle salaş görüntüsüyle, eski evleriyle ve sıcak insanlarıyla kucak açar size. dik rampalar, mükemmel şarap mahzenleriyle muazzam bir şehir. gezginler açısından ise avrupada euro geçmesine rağmen ucuz şehirlerden birisi. çok rahat 10-20 euro bandında hostel bulabilirsiniz. yemekler içinse market dışında mc donaldslar çok ucuzdur. diğer ülkelerde 8 euro olan menüler 4-5 euro bandındadır. Şaraplar keza yine ucuzdur.

buraya geldiyseniz kesinlikle okyanus kısmına gidin. okyanusa 1 kere de olsa girip o soğuğu yaşayın. soğuk hemde ne soğuk. zaten soğuk nedeniyle 1 kere girebilirsiniz sonrasında plajda futbol oynayanlara katılın. insanlarla sohbet edin ve güneşin batışının keyfini çıkarın. uçsuz bucaksız atlantik okyanusunun görüntüsüne bırakın kendinizi.
/ 2