platonik aşık

cevaplanabilir entry
tek taraflı yoğun duygu hisseden kimi zaman garip bir şekilde zevk de alan ama çoğunlukla acı çeken karşı tarafa açılması durumunda onu tamamen kaybetme korkusu barındıran karşılık beklemeyen gerçek aşık
bana göre edebiyattaki en güzel örneği dostoyevski-beyaz geceler'dir. nastenka adlı kadına duyulan aşk, platonik, yoğun ve şiirseldir.
belli bir yaştan sonra istenmezse olunmayacağına inanıyorum. karşılıksız beğeni, hoşlantı olabilir ama aşk için insan artık ergenliğinden, ilk gençliğinden farklı olarak daha somut bir şeyler arıyor artık.
İnsana saçma sapan şeyler yaptıran, ilki ağır atlatılan, pişmanlık, mutluluk ve beylik lafların kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğrulmasıyla elde edilen malzemeyi bünyeye alan kişi.
Bana beni bulduran olaylardan biridir bu aşk. Bir kadın olarak gidip açılmıştım beyefendiye. O da gerçekten merhametli, iyi yetişmiş bir insandı da güzellikle hayır demişti. Şu an hiçbir şey hissetmediğim için arkadaşız kendisiyle. Velhasıl başınıza gelebilecek milyonlarca şeyden biridir. Yaşayın ama abartmayın.
sıradan çinko karbon aşıklara göre 4 kata kadar daha dayanıklı bol acılı nar ekşili bilek kesmeli bir insan kişisidir.