pink floyd

the great gig in the sky

yeryüzünde yapılmış en mükemmel şarkılardan olan ölüm temalı the great gig in the sky parçasının sözleri yok sanılsa da vardır. sadece herkes o derinliği duyacak kulağa sahip değil.
Az önce elektrikler kesildi ve annemle kendimi hey you dinlerken buldum. Karanlıkta ışık olanlar, cennete merdiven dayayan babalardan oluşan oluşum. Seviyorum sizi.
the great gig in the sky şarkısını söyleyen vokal (bkz: clare torry) bildiğim kadarıyla doğaçlama yaptığını iddia ederek şarkının telif haklarını almıştı.
yaptıkları şeyin müzik değil, felsefe olduğunu düşündüğüm eski ama taze efsane müzik grubu. öyle ki album kapaklarını bile yalnızca bakmakla anlayamazsın. sahne arkalarının yanısıra yaşam arkalarını da bilmenizi gerektiren grup.
son günlerde "keep talking" adlı şarkılarına kafayı taktığım, progresif rock grubudur.
2013 yılının yaz ayında comfortably num adlı eseriyle duyduğum ve ardından da rock camiasına atıldığım efsane ötesi grupdur. Tanımasaydım müzik dinlemiş saymazdım kendimi. Dinlemiyorsanız mutlaka dinleyin. Şiddetle tavsiye ediliyor.
(bkz: welcome to the machine ) zihin gezginliği için birebir, tüm ideolojilerden arınmış, pür üryanlık hissettiğim grup.