phi phi adası

Tayland'ın güneyinde bulunan, Phuket ve Krabi'den deniz yolu ile ulaşılabilen güzel bir adadır kendileri. Ziyaretçileri, güzel plajları ve doğası ile en sevdiğim destinasyondur kendisi. Hatta "The Beach" filmine de konu olmuştur. Mutlaka görülmesi gerekir.
Tayland'ın en meşhur adalarından biridir mutlaka görülmesi gereken bir adadır. Phuket towndan 1000 baht civarında tur satın alıp günübirlik bu adaya gidebilirsiniz veya adada bungalowlarda o gece kalıp ertesi gün dönebilirsiniz. gerek temiz denizi gerek havası gezilesidir.
Fazla turistik olmasına karşın mutlaka görülmesi gereken Tayland'ın en ünlü adalarından, ayrıca The Beach filminin çekildiği Maya Beach'e de bu adadan günlük çok ucuza tekne turlarıyla gidebilirsiniz (bu arada tekne turunda bir çok koya uğruyor, şnorkelle dalış yapabiliyorsunuz) bir gününüzü de kesinlikle kanoyla gezintiye çıkmaya ayırmalısınız, ünlü monkey beach'de maymun saldırısına karşı dikkatli olmak da fayda var, adanın yerlilerinden duyduğumuza göre türkler genelde adayı günü birlik turların içinde satın aldıkları için konaklamıyorlarmış fakat şahsi fikrim 2-3 gün geçirmelisiniz