parasız gezemeyenler

sigarayı bıraktım. yolculuğu otostopla yapıyorum bulunduğum yöreye ait ucuz yollu alkol varsa (burgaz ada -şarap) yoksa trakyadan uzo falan çözüyorum mutlaka yola çıkmadan ekmek arası yapıyorum yada hafta sonu için kaçıcaksam menemenlik sos hazırlayıp gittigim yerden tane yumurta gibi şeyler alıyorum acıkcası durumu baya bir uygun hale getiriyorum. daha bunun gibi bir çok tecrube ile edinilmiş detay var olmakla beraber inan bana parasız gezilmiyor. sadece az parayla gezilebiliyor
Çok basit bi hesapla haftada minimum 5 paket sigara 5x10 50 tl bu da ayda 200 tl alkolü de tüketmezsen eder 300 tl 5 ayda bunları kullanmazsan 300x5=1500 tl al sana mis gibi temiz para hem sağlığından hem de ekonomiden tasarruf. (Hazır gıdalar sigaradan daha zararlıdır)
benim lüks düşkünlüğüm yok ama her şeye ait çözümlerimin olmasından hoşlanıyorum. yani evet otostopla gezmeyi seviyorum, insanların evlerinde konaklayıp çevre yapmayı seviyorum ama bir iş gelirse başıma anında dönebilecek rahatlığını da hissetmek istiyorum. acil durumda kullanabileceğim paramın yanımda olması gerek. bu alışkanlık neden oluştu bilmiyorum ama hastalığımdan dolayı ya da çevremde çok hasta olması sebebiyle ani memlekete dönüşler yapmak zorunda kalmış olmamla alakalı olabilir.
O kişilerden birisi benimdir. Otostop yapmak, couchsurfing uygulamasını kullanmak iyidir. Yine de her türlü zorluğa karşı az bir miktar para taşıyorum.

Parasız gezdi, geziyor, 1 lira ile yola çıktı gibi sözler bana saçma geliyor. Bu tarz hareketler reklamdan öteye gidemiyor.
Ekstra sinyalcilik harici, yolda birşeyler satarak yapilabilecek durum. Sonuçta insansın, hicbisey yapmasan yemek yemen lazım, 1 liraya da karın doymuyor. Couchla kalacak yeri, otostopla yolu cozebilirsin, ama yemek ve alkol. Anca parayla veya sinyalle.

Sinyalcilik iyi birşey değildir.
dahil olduğum grup. yeri geldiğinde macera vs iyi hoş da, her zaman kendi güvenli bölgeme kaçabilecek, özgür hareket edebilecek bir nakit olsundan yanayımdır. sürekli bağımlı hareket etmek seyahatin özgürlüğünü kısıtlayan unsur gelir bana.
Açta açıkta kalmaktan rahatsız olan ve bu endişeyi gezi boyunca yaşamak istemeyen ben gibiler
kendine güvence altına almaktır ya bana göre. nereden ne çıkacağı belli olmuyor maalesef ülkemizde..
Parasız gezenler tarafından sürekli alay konusu edilen. Ve parasız gezmenin de asıl gezmek olduğunu parayla herkes gezer mantığını savunan insanlar topluluğu tarafından sürekli linç yiyen gruptur. Parasız gezilmez abi parasız sürünülür. Siz sürünün biz ayakta gezelim herkes gideceği yere varır tek farkı varış şeklimiz.