otostopçunun maruz kaldığı sürücü palavraları

/ 2
Genelde rastladığım. Karabükten Kastamonu’ya kadar bindiğim bi araçta da yüksek doz aldığım durum. Adam en son Galip Öztürkle tanışmasını, yeni aldığı tırlarını falan anlatıyodu ama üstümdeki Prestige kokusunu 3 hafta çıkaramamıştım.
istanbul'dan izmit'e kadar bizi götüren çocuk; siz bu gidişle 2 güne izmir'e varamazsınız dedi. ver numaranı izmir'e varınca sana mesaj atacam dedim. verdi numarasını. planlanan saatte izmir'e varınca fotoğraf attım. ''abi helal olsun, ben de sizinle yola çıkmak istiyorum '' dedi. :)
Bindiğim bir tırın şoförü Nevşehir’in çat köyündendi nerelisin diye sorduğumda çatlı demişti Abdullah Çatlı’nın köylüsü olmakla övünüyordu övünecek ne tarafı varsa artık
Tırcı dayı izmir folkartın çatısından ayaklarını sallayıp bira içmiş bende mecbur inanmış gibi davrandım
ben araca aldıklarıma asla üniversiteye gitmemelerini, çoluğu çocuğu asla üniversiteye göndermemelerini, okuyanların acilen okulu bırakması gerektiğini örnekler ve betimlemelerle anlatıyorum.
Malkara taraflarında üstü acık bmw ye denk geldim tek kapı yaş 39-40 yakışıklı bir abimiz. inşaat işi yapıyormuş bide restoranı varmış çok bunalmış çalışmaktan atlamış arabasına bekarda tabi Almanya dan çıkmış yola. Polonya da bir yerlerde otostopçu hatuna denk gelmiş üni. projesi için Yunanistan tarafında bir dağa çıkması falan gerekiyormuş. gel gelelim yol uzun laf lafı açmış hatun abinin Türkiyeye gidiyor olmasını yadırgamış ve ülkemizde olan terör patlama vs. olaylarını gerekçe göstermiş. tabi almancı abimiz dururmu gurbet hasretiyle baslamıs durumu anlatmaya. kızımız çok merak etmiş olucak ki birlikte İstanbula kadar gelinmiş taksim taraflarında bir otelde 1 hafta kadar kalınmış falan. sonrasında abi akdenize inerken kız projesi için Yunanistana dönmüş. ben rastladıgımda abi İpsala üzerinden çıkıp kızıda alıp takılmaya devam etmenin peşindeydi. tabi bu işin hikaye kısmı. palavra kısmı da şu ki abi Almanya da ki yaşam şartlarının kötü olduğu vergisini ödemeden 1 lira fazla para kazanamadıgını ve avrupanın bizi kıskandığını söyledi. evi barkı satıp Türkiye ye temelli dönüş yapıcakmış. Yolun açık olsun dedim.
Manisa İzmir arası otostop çekiyoruz sağolsun şahin marka bi araç durdu neyse atladık gidiyoruz muhabbet falan derken adam ben mavinin mankenliğini yaptım kız arkadaşımla bu yüzden ayrıldım falan dedi yok bide neymiş Boğaziçi makina mühendisi 2.likle bitirmiş önünü kesmişler jdhdndn
biz kraldık olm, zamanında çok gezdik durulduk ama...
işimizde gücümüzdeyiz artık...
okutsalar anasını ağlatırdım da neyse...
Bi abi Fenerbahçe'de yönetici olduğunu acil işi olduğunda stadın ortasına helikopter ile indiğini söylemişti.
/ 2