otobüste karşılaştığım ibretlik olay

70 yada 75 yaslarinda yasli bir amcaya yerimi verdim..buyur gec te dedim.kalktim.oda genc bir bayana dedi,buyrun siz oturun.sonra amcaya sunu dedim.amca ben sana yer mistim ve bundan sonra yer verirsem ne olayim
Aynisi metroda
Yasli teyzeye yer verdim
Dort yasindaki torunu oturttu
Aninda kaldirdim cocugu ve kendim oturdum
Gene baska yasli gelsin genede yer veririm.
iki gün önce, otobüsteyim iş çıkışı saati, tıklım tıklım, kol bile kalkamıyor. Sonra otobüsün orta bölmesinde cam kenarında boyluca bildiğimiz boşluk var, orada normal herkes tutunuyor ardını göremediğimiz küçük bir alan hariç.

Birileri indi ama otobüs hala kalabalık, o ara o boşluğun önü açıldı meğer zeminde pislik var üzeri gazetelenmiş kimse basmak istemediğinden öyle. O ara tam da bir yolcu -hoppa diye seslenerek (gerçekten de öyle dedi) o pisli zemine atladı kalabalıktan ama zemine bakmaksızın, sonra görünce bu neymiş dedi ve elini başına götürdü.

benim için de ibretlik komik olay oldu, yani orada bir boşluk varsa insan anlamalı bir nedeni var, olay hoppa moppa olmuyor işte öyle.
17'yi binen bilir. seneler önce dershane dönüşü bir gün, 17de giderken bi amca çantam 1 kişilik yer kaplıyo diye bana kızmıştı. kaç sene oldu hala aklımda
Biraz önce boğaziçi köprüsü durağında metrobüse binip yanıma oturan adam köprü çıkışında horlamaya başladı. ne ara uyudun da ne ara horlamaya başladın abi?!
Yıllar öncesi yaşadığım bir olay ki hafızamdan silemiyorum.

Ayakta kolu kırık ve sarılı bir genç var, yer veriyoruz istemiyor, illa ayakta gidecekmiş. Derken bi teyzeye çarpıyor bu arkadaş ve kadın çocuğa bağırmaya başlıyor durumuna aldırmadan, yandaki adamlardan biri de biraz anlayışlı olmasını söylüyor ama kadın sürekli konuşmaya devam ediyor. Çocuksa kibarlığını bozmuyor.

Derken adamın biri dayanamıyor ve "sus be kadın, sus" diyor, kadının cevabı aynen şöyle geliyor: sen benim kadın olduğumu nerden biliyorsun.

Adamdan da yanıt gecikmiyor: Belli.