ostrava

çek cumhuriyetinin en büyük teknik üniversitesine sahip, prag ve brno'dan sonra gelen diğer bir öğrenci şehri. turistik bölge değildir bu yüzden turist, gezgin vs yoktur ve yabancıların tamamı exchange öğrencilerdir (bkz: erasmusplus) şehrin tamamına yakını ingilizce bilmez, bu yüzden esn sadece yabancı öğrencilere yardım etmez onların hayatını kurtarıcı görevler yaparlar(hastahaneye eşlik etmek vs). bu şehirde erasmus yapan öğrencilerin tecrübeleri biraz farklı olur çünkü çok fazla exchange öğrenci anlaşmasına sahip iki adet üniversitesi vardır, bunların bir kısmı avrupalı erasmus öğrencileri olup onun dışında asyalıdan güney amerikalısına kadar her memleketten gelmiş öğrenci vardır. bu durum erasmus tecrübenizi avrupa tecrübesi olmaktan çıkarır dünya vatandaşlarını tanıma tecrübesi haline getirir, bunun iyi mi kötü mü olduğu sizin erasmustan ne beklediğinize bağlıdır.

krakow, prag, viyana gibi şehirlerin en fazla iki saat uzağınızda olması çok avantajlıdır. ostravanın sonradan büyümüş sanayi bölgesi olması sebebiyle binaları yeni ve tek tiptir mimarisi toki binalarına benzer ve baktığınız her yerde fabrika bacaları görürsünüz, çek cumhuriyeti denince akla gelen prag'ın gotik havasından sonra hayal kırıklığı yaratır, ancak çok ucuz olması ve buna rağmen üniversitelerinin çok geniş imkanlara sahip olması bu durumu kabullenebilir hale getirir. üniversite içindeki hayat güzel olduğundan şehir merkezine inmezsiniz zaten. bir sürü gezmeye hevesli yabancı öğrenciler ile bir sürü parti, aktivite yaparken erasmusunuz oldukça verimli geçer.
bugün itibari ile belli olan ve seneye 2. dönem erasmus için gideceğim şehir. tavsiye ya da bilgi paylaşırsanız çok sevinirim
Milan Baros'un top koşturduğu Banik Ostrava takımına ismini veren sıradan bir şehirdir. Başlangıç cümlemden de anlaşılacağı üzere sırf Milan Baros'u görmek adına Prag'tan tren ile 5 saat gidip 2 saat içinde sıkıntıdan patladığım şehidir. kesinlikle turistik değil, şehrin neredeyse tamamı ingilizce bilmez. Polona yolu üzerinde gözümde benzinlikten farkı yoktur.